• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Telekom asus Londonis tõusule

  Aktsiate hinnad liikusid Tallinna börsil eile erisuunaliselt. Esmaspäevaga võrreldes märgatavalt elavnenud kauplemises jäid päeva kokkuvõttes siiski peale allapoole liikunud aktsiad -- ÄP indeks lõpetas päeva 357,02 punktil, langedes 0,62 protsendi võrra.
  Kõige elavamat kauplemishuvi nii käibelt kui tehingute arvult leidis börsil eile Hansapanga aktsia -- registreeritud 45 tehingut moodustasid kõigist tehingutest 28% ja 12,3 mln kroonine käive 53% börsisüsteemi kogukäibest.
  Märkimist väärib, et Hansapanga aktsia suure käibe taga ei olnud vaid üks suur tehing. 90 krooni taset on Hansapanga aktsia puhul peetud küllalt oluliseks. Praegu tundub, et tugevat müügisurvet sel tasemel ei tekkinud ja eilse käibekasvu juures näidatud 0,28protsendine tõus lisab pigem optimismi.
  Eile õhtul lõpetas väga tugevalt Londonis ka Telekomi aktsia, kerkides viimase paari kauplemistunni jooksul 108,25 kroonilt 111 kroonile ehk 3,5%. Tallinnas jõudis aktsia juba veidi varem 107,25 krooni tasemel sulguda, kaotades päevaga hinnas 0,92%.
  Eilne Telekomi aktsia järsk tõus Londonis viib väga suure tõenäosusega hinna täna hommikul üles ka Tallinna börsil. Võib arvata, et maaklerite noteeringud kerkivad juba enne kauplemise algust.
  Telekomi aktsia sarnane järsk hinnahüpe toimus tegelikult Londonis ka nädal tagasi, kui pärast tõusu toimus aktsia hinnas küll mõningane korrektsioon, kuid uus hinnatase jäi endisest siiski tunduvalt kõrgemale.
  Suurima kukkumise tegi põhinimekirjas eile Ühispanga aktsia, mis kaotas päevaga hinnast 2,45%. Välisbörsidel Ühispanga aktsia hind oluliselt ei langenud ja püsis jätkuvalt 28,8 kroonil. Tuntavat libastumist Tallinna börsil saab ehk seletada esmaspäevase teatega, et Ühispanga osalus Optiva Pangas on suurenenud 10% võrra. Segastel asjaoludel Ühispanga kätte liikunud aktsiaplokk finantsinvesteeringuna pangale kiiret tulu vaevalt toob ja siit ka investorite reaktsioon.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Mihkel Nestor: hüvasti, administraator ja garderoobitädi!
Seekordne Nobeli majanduspreemia laureaat pälvis auhinna muu hulgas tõestuse eest, et miinimumpalga tõus ei pruugi tööhõivele mõjuda negatiivselt. Loodetavasti peab see paika ka Eesti järgmise aasta hüppelise miinimumpalga tõusu puhul, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Seekordne Nobeli majanduspreemia laureaat pälvis auhinna muu hulgas tõestuse eest, et miinimumpalga tõus ei pruugi tööhõivele mõjuda negatiivselt. Loodetavasti peab see paika ka Eesti järgmise aasta hüppelise miinimumpalga tõusu puhul, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Erootikapood loobus börsiplaanidest Omanik: me ei sobitu oma harimata juhatusega börsile
Tallinna börs teatas täna, et erootikapoode Hot Lips opereeriv HC Pro AS on otsustanud börsiletulekust loobuda. Ettevõtte juhi ja omaniku Timo Juhani Majuri sõnul selgus, et lisakapitali neil siiski vaja ei ole, samuti tekkis tal tunne, et nad ei sobi börsile.
Tallinna börs teatas täna, et erootikapoode Hot Lips opereeriv HC Pro AS on otsustanud börsiletulekust loobuda. Ettevõtte juhi ja omaniku Timo Juhani Majuri sõnul selgus, et lisakapitali neil siiski vaja ei ole, samuti tekkis tal tunne, et nad ei sobi börsile.
Leedu keelas Linnamäel sealse Forum Cinemase ostu
Apollo kinokontserni omanikul Margus Linnamäel ei lähe suurkonkurendi Forum Cinemase ostuga just kuigi hästi: Eestis tekkinud probleemide järel teatas ka Leedu, et selline koondumine ei lähe läbi.
Apollo kinokontserni omanikul Margus Linnamäel ei lähe suurkonkurendi Forum Cinemase ostuga just kuigi hästi: Eestis tekkinud probleemide järel teatas ka Leedu, et selline koondumine ei lähe läbi.
Raadiohommikus: olümpiavõitja, muusik, valimised ja linnaruum
Reedeses hommikuprogrammis vestleme Setomaa aasta ettevõtjaks pärjatud Jalmar Vabarnaga. Saame teada, mille eest ta sellise tiitli pälvis ning kuhu Vabarna investeerib.
Reedeses hommikuprogrammis vestleme Setomaa aasta ettevõtjaks pärjatud Jalmar Vabarnaga. Saame teada, mille eest ta sellise tiitli pälvis ning kuhu Vabarna investeerib.