Viktoria Korpan • 13. mai 1999 kell 22:00

Akropol A ja Alarmtec turvafirmade liidust ära

«Praegu ei ole enamik liidus olevaid firmasid seaduse järgi turvafirmad,» rääkis Akropol A peadirektor Urmas Piir. Tema väitel on turvaettevõtete liidu juhatuses esindatud kolm ehitusettevõtet, kellel puudub turvafirmana litsents.

Turvaettevõtete liidu juhatusse kuuluvad ESS Grupi, Securitas Eesti, Eltroni, Alarm Esti ja Lexel Elektrimaterjalide esindajad. Viimane firma tegeleb elektrimaterjalide hulgimüügiga.

«Kui me ei kuulu juhatusse, ei saa asju tegelikult mõjutada,» lausus Piir. «Meie huvid on läinud laiali.» Piir väitis ka, et turvaettevõtete liidus valitsevad praegu pinged ja suurte turvafirmade hääl ei kosta sealt piisavalt välja.

ESS Grupi avalike suhete juht Indrek Lindsalu põhjendas Akropoli ja Alarmteci sammu sellega, et kuna ESS on turvaettevõtete liidus esindatud ja Akropol A ning Alarmtec on ESSiga seotud, ei ole neil firmadel tarvis liidus eraldi olla. «Reaalselt liidus olemine ei anna midagi,» väitis Lindsalu.

Turvaettevõtete liidu tegevdirektor Veiko Jürisson lausus, et kahe olulise turvateenuseid pakkuva firma liikmestaatuse lõpetamine mõjutab organisatsiooni negatiivselt. «Mida rohkem firmasid liidus, seda parem,» sõnas Jürisson.

Eesti turvaettevõtete liidus on praegu 14 liiget. ESS Grupp moodustab kogu turvateenuste turu käibest 40 protsenti, Alarmtec 8 protsenti ja Akropol A 7 protsenti.

Hetkel kuum