• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Reklaam ei pruugi ETV ekraanilt kaduda

  Ringhäälingunõukogu hakkab täna arutama võimalusi, kuidas tagada ETV finantseerimine sellel aastal. ETV peadirektor Toomas Lepp on öelnud, et telekanali käesoleva aasta eelarves laiutab 38 miljoni krooni suurune auk.
  Ringhäälingunõukogu esimees ning riigikogu kultuurikomisjoni aseesimees Paul-Eerik Rummo ütles reedel, et nõukogu saab oma otsuste tegemisel lähtuda olemasolevast seadusest, mis näeb ühe võimaliku finantseerimisallikana ette ka reklaami näitamist. «Ringhäälingunõukogu ülesanne on tagada, et ETV saaks täita avalik-õiguslikule televisioonile seadusega määratud funktsioone,» lausus ta. «Kuni pole jõustunud uut seadust, saame lähtuda olemasolevast.»
  Teine ringhäälingunõukogu liige Andres Herkel lausus, et saab eksisteerida ainult kaks lahendust: kas reklaam on ETV ekraanil või ei ole. ETV ja erakanalite vahel sõlmitud reklaami mitteavaldamise lepingu säilimist pean praeguses situatsioonis suhteliselt võimatuks, rääkis Herkel.
  Herkel ütles, et kahtleb, kas 30. juuniks õnnestub riigikogus vastu võtta ringhäälinguseaduse muudatused, mis tagaksid ETV edaspidise rahastamise erakanalitelt kogutava loamaksu alusel: «Elu on näidanud, et ringhäälinguseaduse muutmine on komplitseeritud protsess,» märkis Isamaaliitu kuuluv Herkel. Ta leidis ka, et erakanalid püüavad enda makstavaid summasid uue ringhäälinguseaduse abil vähendada.
  Ajakirjanduses ilmunud litsentsi esialgne hind umbes 10 miljonit krooni on ilmselgelt liiga vähe, sõnas Herkel.
  Ringhäälingunõukogu liikmed nentisid, et telejuhtide kokkuleppe kohaselt võiks ETV 30. juunini reklaamivaba olla ainult sel juhul, kui TV1 tasub ETV-le 480 000kroonise võla.
  TV1 juhatuse esimees Vallo Toomet aga lausus, et ettevõte ei tasu vaidlusalust käibemaksuvõlga enne, kui ringhäälingunõukogu on vastu võtnud otsuse ETVs reklaami näitamine lõpetada. «Summa tasumine sõltub sellest, kas esmaspäeval täidetakse kultuuriministeeriumis saavutatud kokkulepet,» sõnas Toomet reedel.
  Kui ringhäälingunõukogu täna ETVs reklaami näitamise keelustaks, siis tasuks TV1 summa viivitamatult. «Mina olen aus inimene ja sellise summa maksmine pole TV1 jaoks mingi probleem,» kinnitas Toomet.
  ETV peadirektor Toomas Lepp ütles pärast kohtumist kultuuriministeeriumi ja erakanalite juhtidega, et ta kavatseb reklaami müüki jätkata seni, kuni pole ringhäälingunõukogu või seadusandja otsust see lõpetada.
  Neljapäeval kultuuriministri juures toimunud erakanalite ja ETV juhtide nõupidamisel lepiti kokku, et ETV rahastamine hakkab edaspidi toimuma erajaamadelt kogutava ringhäälinguloamaksude alusel.
  Lisaks kinnitati, et TV1 on nõus tasuma vahepeal ETV katkestatud lepingu järgsed summad, millega oleks tagatud ETV reklaamivaba finantseerimine kuni 30. juunini 1999. aastal.
  Autor: Henrik Ilves
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Neeme Korv: kui läheks antiutoopia asemel hoopis ... restorani
Kui leiame rohtu sügis- ja koroonamasenduse vastu, kasvatame endas enesekindlust ja suudame vastu seista ka antiutoopiale. Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv pakub retsepti, mis lisaks toetab ettevõtlust.
Kui leiame rohtu sügis- ja koroonamasenduse vastu, kasvatame endas enesekindlust ja suudame vastu seista ka antiutoopiale. Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv pakub retsepti, mis lisaks toetab ettevõtlust.
LHV: Coopi aktsia on ülehinnatud – aeg müüa
LHV on avaldanud uusima analüüsi Coop Panga aktsia kohta. LHV analüütikud toovad välja, et kuigi Coopi kasv vastab nende ootustele, on kolmanda kvartali kasvu ning kasumlikkuse näitajad pigem neutraalsed.
LHV on avaldanud uusima analüüsi Coop Panga aktsia kohta. LHV analüütikud toovad välja, et kuigi Coopi kasv vastab nende ootustele, on kolmanda kvartali kasvu ning kasumlikkuse näitajad pigem neutraalsed.
Euroopa liidrid soovivad Poola küsimuse jätta komisjonile lahendada
Kuigi pea kõik Euroopa Liidu tippkohtumisele kogunenud liikmesriikide valitsusjuhid avaldasid muret Poolas õigussüsteemi sõltumatuse pärast, siis ei soovi enamik ELi liidritest leida lahendust tippkohtumise laua taga, vaid leiavad, et tüli peaks lahendama Ursula von der Leyeni juhitav Euroopa Komisjon.
Kuigi pea kõik Euroopa Liidu tippkohtumisele kogunenud liikmesriikide valitsusjuhid avaldasid muret Poolas õigussüsteemi sõltumatuse pärast, siis ei soovi enamik ELi liidritest leida lahendust tippkohtumise laua taga, vaid leiavad, et tüli peaks lahendama Ursula von der Leyeni juhitav Euroopa Komisjon.
Soome mõjukas majandusjuht sai maksuparadiisi tulu varjamise eest aasta tingimisi
Soome esimese astme kohtus mõistis aastase tingimisi vanglakaristuse laevafirma Finnlinesi endisele tegevjuhile ja Nokia Matkapuhelimet endisele juhile Antti Lagerroosile ulatusliku maksupettuse eest.
Soome esimese astme kohtus mõistis aastase tingimisi vanglakaristuse laevafirma Finnlinesi endisele tegevjuhile ja Nokia Matkapuhelimet endisele juhile Antti Lagerroosile ulatusliku maksupettuse eest.