• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Keskpank ei aktsepteeri kompromissi

  ERA Pank esitas kolmapäeval pankrotihaldur Urmas Trossile kompromissettepaneku, milles soovis ajatada panga kohustuste täitmise võlausaldajate ees, kelle deposiitide tähtaeg lõpeb järgmise aasta 31. detsembril.
  «Kompromissettepanekut tehes tunnistas ERA Pank, et ei suuda tasuda tähtajaks oma võlgasid,» leidis Paron.
  ERA Panga esindaja vandeadvokaat Aivar Pilv tundis kahetsust, et kompromissettepanek ei jõudnud võlausaldajate sisulise aruteluni. «Meie ettepanek ei tähenda, et me tunnistame maksejõuetust,» seletas Pilv. «Ettepanek oli pikendada maksete tähtaegu.»
  Pilve väitel on ERA Panga vabatahtlik likvideerimine võimalik, sest panga varad ületavad kohustusi. Pilv toetus rahvusvahelise audiitorfirma Rödl & Partner tehtud hinnangule ERA Panga omakapitali suuruse kohta.
  Raino Paroni sõnul pole Rödl & Partneri arvamus objektiivne. «Rödl & Partneri arvamus põhineb oletustel,» põhjendas Paron. «Nad pole iseseisvalt algdokumente läbi töötanud.»
  Aivar Pilve sõnul toetus Rödl & Partner pangainspektsiooni järeldustele, mille kohaselt on ERA Panga varade väärtus 316 miljonit krooni ja kohustusi on ERA Pangal 348 miljoni krooni eest.
  «Rödl & Partneri audiitorite arvates on võimalik ERA Panga omakapitali tõstes suurendada varade väärtust 356 miljoni kroonini,» seletas vandeadvokaat Pilv.
  Pilv heitis ERA Panga pankrotiprotsessi algatajale Eesti Pangale ette nõude ebaselgust. «Nõue ei näita selgelt, kui suures miinuses ERA Panga omakapital on,» rääkis Pilv ja lisas, et nõude suurus muutub kogu aeg. «Eesti Panga eesmärk on igal juhul tõestada, et ERA Panga varad ei kata kohustusi,» lisas Pilv.
  Pankrotihalduri Urmas Trossi aruande kohaselt ületavad ERA Panga kohustused varalise katte 26,9 miljoni krooni ulatuses.
  Üleeile esitas ERA Panga vastu pankrotihagi ka Hüvitusfond. Hagi suurus on üle 18 miljoni krooni.
  Tartu linnakohus teeb otsuse ERA Panga pankroti asjus 7. juunil.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Enefiti börsikell kuulutab Eesti väikeaktsionäri triumfi
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Börs: USA turul parim nädal alates juunist
USA aktsiaturud lõpetasid reede tõusuga ning Dow Jonesi indeksi jaoks oli see nädal parim alates juunist. Aktsiatel aitasid nädala jooksul kallineda pankade tugevad kvartalitulemused, vahendab Reuters.
USA aktsiaturud lõpetasid reede tõusuga ning Dow Jonesi indeksi jaoks oli see nädal parim alates juunist. Aktsiatel aitasid nädala jooksul kallineda pankade tugevad kvartalitulemused, vahendab Reuters.
Keskerakond kaotas pealinnas ainuvõimu
Keskerakond valimised pealinnas küll võitis, kuid kaotas pikki aastaid kestnud ainuvõimu. Pealinna volikogu saab olema kirju.
Keskerakond valimised pealinnas küll võitis, kuid kaotas pikki aastaid kestnud ainuvõimu. Pealinna volikogu saab olema kirju.
Summa on kasvanud: Veli Kraavi vastased küsivad tagasi üüratut võlga
Täna kogunesid kohtusse Veli Kraavi pankrotiasja esimesele võlausaldajate koosolekule trobikond haldureid ja teised võlausaldajate esindajad, et Kraavi pankrot käima lükata. Kraavilt nõutav summa on kasvanud meeletu hüppega.
Täna kogunesid kohtusse Veli Kraavi pankrotiasja esimesele võlausaldajate koosolekule trobikond haldureid ja teised võlausaldajate esindajad, et Kraavi pankrot käima lükata. Kraavilt nõutav summa on kasvanud meeletu hüppega.