ÄP fototoimetus • 7. juuni 1999 kell 22:00

Turunduskirjanduse müük vähenes maikuus märgatavalt

Turundusraamatute müük vähenes maikuus varasemate kuudega võrreldes peaaegu mitu korda. Turunduskirjanduse müügi liider Rahva Raamat müüs enim Vambola Raudsepa «Finantsjuhtimise aluseid», kuid muid raamatuid osteti neilt kümme ja vähem. eksemplari. Varasemate kuude tulemustele jäävad need näitajad alla.

Mais ostetigi enim Tartu Ülikooli õppejõu Vambola Raudsepa raamatut «Finantsjuhtimise alused», mis võlgnes osa oma müügiedust kindlasti ka skandaalile. Raudseppa süüdistati selles, et ta kasutas oma teose kokkukirjutamisel üliõpilaste töid ilma neilt luba küsimata. «Finantsjuhtimise aluste» edu teine põhjus oli suhteliselt laiahaardeline sisu.

Teise positsiooni hõivas edetabelis Ann Vihalema «Marketing. Hind, müük, reklaam». Tallinna Tehnikaülikooli õppejõu mullu ilmunud teos oli jaanuaris ja veebruaris edetabeli tipus, viimasel kolmel kuul on ta pidanud liidripositsiooni loovutama. Siiski on Ann Vihalem oma õpikutega olnud pidevalt Eestis turunduskirjanduse ostjate lemmikute seas.

TOPis 5. kohal olevat raamatut «Rahvusvaheline ja EL majandus» müüs Akadeemiline Raamat maikuus kõigest ühe eksemplari. Poe juhataja Ene Tiidelepp nimetas selle põhjusena raamatu kõrget hinda.

Vt. ka tabel

Autor: ÄP

Hetkel kuum