8. juuni 1999 kell 22:00

Maakri Ehitus kaebab pankrotiotsuse edasi

Tallinna kesklinnas poolelioleva büroohoone omanik Maakri Ehitus vaidlustab otsuse kuulutada välja ettevõtte pankrot, sest kohus jättis arvestamata Maakri Ehitusele kogu võlasumma ulatuses antud käendused, ütles ettevõtet esindav vandeadvokaat Ain Alvin. Lisaks jättis kohus Alvini sõnul tähelepanuta, et Maakri Ehitus on vaidlustanud nii SRV Drasseri nõude kui Ühispanga poolse rahastamislepingu lõpetamise. Apellatsiooni läbivaatamiseni on seaduse kohaselt Maakri Ehituse varade müük võlgniku nõusolekuta välistatud.

Alvini hinnangul on Maakri kõrghoone projekti pankrotti võimalik vältida.

Advokaat avaldas lootust, et võlausaldajad Ühispank, SRV Drasser ja AB Kindlustuse Grupp leiavad kõigile vastuvõetva lahenduse hoone ehituse lõpuleviimiseks.

Tallinna linnakohus kuulutas SRV Drasseri nõudel Maakri Ehituse pankroti välja esmaspäeval. Ettevõtte suurim võlausaldaja on Ühispank, kelle nõue on koos intressidega tõusnud 130 miljoni kroonini. Ühispanga nõue on tagatud esimese järgu hüpoteegiga.

Teise järgu hüpoteegi ja kinnistu omandiõigusega on tagatud AB Kindlustuse Grupi firmade kokku 18,05 mln kroonine nõue Maakri Ehituse vastu.

Pankrotihagi esitaja SRV Drasser nõuab Maakri Ehituselt 16,3 miljonit krooni ehitustööde eest.

Maakri Ehituse ainus vara on pooleliolev büroohoone Tallinna kesklinnas, mille väärtus ulatub spetsialistide sõnul 100 miljoni kroonini.

Autor: BNS

Hetkel kuum