• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Maakri Ehitus kaebab pankrotiotsuse edasi

  Tallinna kesklinnas poolelioleva büroohoone omanik Maakri Ehitus vaidlustab otsuse kuulutada välja ettevõtte pankrot, sest kohus jättis arvestamata Maakri Ehitusele kogu võlasumma ulatuses antud käendused, ütles ettevõtet esindav vandeadvokaat Ain Alvin. Lisaks jättis kohus Alvini sõnul tähelepanuta, et Maakri Ehitus on vaidlustanud nii SRV Drasseri nõude kui Ühispanga poolse rahastamislepingu lõpetamise. Apellatsiooni läbivaatamiseni on seaduse kohaselt Maakri Ehituse varade müük võlgniku nõusolekuta välistatud.
  Alvini hinnangul on Maakri kõrghoone projekti pankrotti võimalik vältida.
  Advokaat avaldas lootust, et võlausaldajad Ühispank, SRV Drasser ja AB Kindlustuse Grupp leiavad kõigile vastuvõetva lahenduse hoone ehituse lõpuleviimiseks.
  Tallinna linnakohus kuulutas SRV Drasseri nõudel Maakri Ehituse pankroti välja esmaspäeval. Ettevõtte suurim võlausaldaja on Ühispank, kelle nõue on koos intressidega tõusnud 130 miljoni kroonini. Ühispanga nõue on tagatud esimese järgu hüpoteegiga.
  Teise järgu hüpoteegi ja kinnistu omandiõigusega on tagatud AB Kindlustuse Grupi firmade kokku 18,05 mln kroonine nõue Maakri Ehituse vastu.
  Pankrotihagi esitaja SRV Drasser nõuab Maakri Ehituselt 16,3 miljonit krooni ehitustööde eest.
  Maakri Ehituse ainus vara on pooleliolev büroohoone Tallinna kesklinnas, mille väärtus ulatub spetsialistide sõnul 100 miljoni kroonini.
  Autor: BNS
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Enefiti börsikell kuulutab Eesti väikeaktsionäri triumfi
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Börs: USA turul parim nädal alates juunist
USA aktsiaturud lõpetasid reede tõusuga ning Dow Jonesi indeksi jaoks oli see nädal parim alates juunist. Aktsiatel aitasid nädala jooksul kallineda pankade tugevad kvartalitulemused, vahendab Reuters.
USA aktsiaturud lõpetasid reede tõusuga ning Dow Jonesi indeksi jaoks oli see nädal parim alates juunist. Aktsiatel aitasid nädala jooksul kallineda pankade tugevad kvartalitulemused, vahendab Reuters.
Piirangud lennutasid Rakvere firmas keskmise palga üle 4000 euro
Ühes Lääne-Virumaa ettevõttes oli mullu töötajate keskmine palk üle 4000 euro ning ettevõtte juhi palk 7600 eurot kuus. Eestis on nii kõrge pagatasemega ettevõtteid kokku 111, kirjutab Lääne-Virumaa Uudised.
Ühes Lääne-Virumaa ettevõttes oli mullu töötajate keskmine palk üle 4000 euro ning ettevõtte juhi palk 7600 eurot kuus. Eestis on nii kõrge pagatasemega ettevõtteid kokku 111, kirjutab Lääne-Virumaa Uudised.
IKEA hoiatab tarneraskuste eest
Rootsi mööblihiid IKEA teatas, et kaupade tarnega on raskusi ka järgmisel aastal, vahendab Financial Times.
Rootsi mööblihiid IKEA teatas, et kaupade tarnega on raskusi ka järgmisel aastal, vahendab Financial Times.