• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Autoröövi kahju on vältimatu

  Mitmed Eesti autovedajate koormad ja veokid on langenud maanteeröövlite kätte ja on seni kadunud. Firmad on pidanud leidmata autod kahjumisse kandma.
  Veofirmad on kaitsetud röövkallaletungidest tekkivate kahjude ees.
  Politseile loota ei saa. Ei mina ega ERAA juhid pole kuulnud üheski politsei avastatud Eesti veokiröövlist. Veidi parem on olukord, kui röövlite kätte langeda Lätis, kus politsei on ajakirjanduse andmetel paljastanud paljude autoröövide korraldaja Sergei Sedovi. Paraku on sellestki abi vähe, kuna Sedov on kogu röövitud autode eest saadud raha kulutanud pidudel või maksnud võlgadeks.
  Koormate valimisest on vähe abi. AS Seir on pärast elektroonikakoormaga röövlite kätte langemist loobunud elektroonika veost. Politsei hinnangul ei ole aga paljudel juhtudel oluline kaup, vaid röövima minnakse üle miljoni krooni maksvat veoautot, mis hiljem Venemaale müüakse.
  GPS-asukohamääramissüsteemide autodele paigaldamine on autovedajatele kättesaamatu. Aastatega on süsteemi hind tunduvalt langenud, kuid ühe auto varustuse hind ulatub endiselt paarikümne tuhande kroonini. Majandusraskustes vedajale on see kallis.
  Kindlustus tundub võimalusena kaitsta end ootamatute kahjude vastu. Tõenäoliselt ongi see tõsiseltvõetavaim variant autovedajale röövkahjudest hoidumiseks, kuid siingi võib ette tulla ebameeldivaid üllatusi. Transpordikindlustusele spetsialiseerunud Inges Kindlustus näiteks muutis kindlustustingimusi, peatades ühepoolselt kindlustamise röövimiste vastu. Ingese kliendina röövi ohvriks langenud Kaiu Auto sai sellest teada aga alles siis, kui rööv oli juba toimunud.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Jah, nüüd tuleb seljad kokku panna!
Riik hankijana peaks praeguses keerulises majanduskeskkonnas, kus kõikvõimalikku laadi turutõrked on igapäevane nähe, olema töö teostaja suhtes mõistlik ja paindlik, kirjutab Äripäev juhtkirjas. Liigne bürokraatia, nagu me juhtkirjades sageli meelde tuletame, ei tule ühelgi ajal kasuks, kriisis aga on selle mõju hukutav.
Riik hankijana peaks praeguses keerulises majanduskeskkonnas, kus kõikvõimalikku laadi turutõrked on igapäevane nähe, olema töö teostaja suhtes mõistlik ja paindlik, kirjutab Äripäev juhtkirjas. Liigne bürokraatia, nagu me juhtkirjades sageli meelde tuletame, ei tule ühelgi ajal kasuks, kriisis aga on selle mõju hukutav.
Tallinna börs alustas uut nädalat kukkumisega
Tallinna börs langes täna koos ülejäänud Euroopa turgudega. Enim kukkusid kodubörsil PRFoodsi, Silvano Fashion Groupi ja Ekspress Grupi aktsiad.
Tallinna börs langes täna koos ülejäänud Euroopa turgudega. Enim kukkusid kodubörsil PRFoodsi, Silvano Fashion Groupi ja Ekspress Grupi aktsiad.
Coop Panga tippjuht: usaldust tuleb treenida
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Raadiohommikus: Eesti suurim pank ja tööstuste kriisiplaanid
Teisipäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis räägime lisaks sõja mõjudele ka kasvavate intressimäärade ja kiire hinnatõusu tagajärgedest nii ettevõtetele kui tarbijatele.
Teisipäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis räägime lisaks sõja mõjudele ka kasvavate intressimäärade ja kiire hinnatõusu tagajärgedest nii ettevõtetele kui tarbijatele.
Viimse hetkeni ellujäämist lootnud ettevõte heitis hinge
13. reedel läks lõplikult pankrotti pika ajalooga Eesti ekspedeerimisfirma Mep Trans, mille omanik Denis Belov kõigest kaks nädalat tagasi ütles, et olukord pole veel täiesti lootusetu. „Võitleme,” ütles Belov siis.
13. reedel läks lõplikult pankrotti pika ajalooga Eesti ekspedeerimisfirma Mep Trans, mille omanik Denis Belov kõigest kaks nädalat tagasi ütles, et olukord pole veel täiesti lootusetu. „Võitleme,” ütles Belov siis.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.