Mart Stöör • 13. juuli 1999 kell 22:00

Norma pakub endiselt huvi

Teisipäeval pidurdus viimaste nädalate jooksul toimunud tõus. Esmaspäeval võis märgata käibe langust, mis viitas ilmselgelt turu vajadusele veidi hinge tõmmata. Teisipäevases languses, mille kutsus esile suhteliselt mõõdukas kasumivõtt, kaotas Talse indeks 1,21% ning Äripäeva indeks taandus 0,91% võrra.

Põhinimekirja kõige suuremaks langejaks jäi teisipäeval Merko Ehitus, mille aktsia odavnes püsiva müügisurve tõttu 3,45 protsenti. Aktsia hind alustas päeva siiski järsu hüppega, kuid paari suurema aktsionäri müügikorraldused tegid oma töö, surudes aktsia hinna päeva lõpuks miinuspoolele. Radissoni hotelli ehitusleping peaks aga mõjutama Merko hinda lähitulevikus positiivselt. Vaadates järsku tõusu juulikuust, pole ka ime, et hetkel toimub korrektsioon.

Viimastel nädalatel rohkelt tähelepanu pälvinud Norma aktsia jätkab oma uue hinnataseme otsimist. Optimistlikumad investorid näevad Norma hinda praegusest tasemest veelgi kõrgemal.

Teisipäeva kõige aktiivsem oli Hansapanga aktsia, millele kuulus peaaegu pool kogu börsi päevakäibest. Hansapanga aktsia hind peaks mitmete maaklerite arvates stabiliseeruma umbes 80 kroonil. Hansapanga aktsia hind libises päeva lõpuks 2,39 protsenti madalamale ning omanikku vahetas 97 500 aktsiat.

Lisanimekirjas paistis silma viimasel ajal end tugevast küljest näidanud Saku õlletehase aktsia, mis lõpetas 0,79protsendise tõusu järel 50,9 kroonil. Käive jäi aga kahjuks kesiseks, käest kätte käis ainult 13 116 aktsiat.

Hetkel kuum