Mart Stöör • 15. juuli 1999 kell 22:00

Tulemused olid meelepärased

Tallinna börs jätkas eile positiivses meeleolus. Äripäeva indeks liikus tänu tõusvatele hindadele 0,49% kõrgemale, Talse kosus 0,47% ning lõpetas päeva 117,32 punktil. Tallinna börsi käive jäi suveperioodile iseloomulikult väikeseks, vaid 12,1 miljonit krooni.

Turg reageeris nii Hansapanga kui ka Norma tulemustele hästi. Norma jätkas tõusu, saavutades käesoleva aasta uue rekordtaseme. 8,52protsendine tõus lükkas Norma hinna 34,4 kroonile, päeva kõige kõrgem hind oli 34,50 krooni. Käibelt teisel kohal olnud Norma aktsiaga kaubeldi eile 2,8 miljoni krooni eest.

Positiivselt reageeriti ka Hansapanga tulemustele. Hansapanga aktsiaga kaubeldi tema kohta aga suhteliselt tagasihoidlikult ning omanikku vahetas vaid 57 088 aktsiat. Päeva kõrgeimaks hinnaks registreeriti börsisüsteemis 83,75 krooni. Sellel hinnatasemel vahetas omanikku 500 aktsiat.

Merko oli eile põhinimekirja edukaim, kerkides nõrgenenud müügisurve tagajärjel 11,88%.

Põhinimekirja ainsaks langejaks jäi seekord Ühispanga aktsia, mis libises allapoole 2,02 protsenti ning lõpetas 26,65 kroonil. Aktsiaga kauplemine oli hämmastavalt tagasihoidlik ning päevakäibeks jäi vai 578 000 krooni.

Norma ning Hansapank peaksid püsima endiselt investorite tähelepanu keskpunktis. Jälgida tasuks veel endiselt ülesmäge rühkivat lisanimekirjas noteeritud Saku õlletehase aktsiat, mille hind kerkis suhteliselt aktiivse kauplemise tulemusel 3,92 protsendi võrra.

Hetkel kuum