• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Tulemused olid meelepärased

  Tallinna börs jätkas eile positiivses meeleolus. Äripäeva indeks liikus tänu tõusvatele hindadele 0,49% kõrgemale, Talse kosus 0,47% ning lõpetas päeva 117,32 punktil. Tallinna börsi käive jäi suveperioodile iseloomulikult väikeseks, vaid 12,1 miljonit krooni.
  Turg reageeris nii Hansapanga kui ka Norma tulemustele hästi. Norma jätkas tõusu, saavutades käesoleva aasta uue rekordtaseme. 8,52protsendine tõus lükkas Norma hinna 34,4 kroonile, päeva kõige kõrgem hind oli 34,50 krooni. Käibelt teisel kohal olnud Norma aktsiaga kaubeldi eile 2,8 miljoni krooni eest.
  Positiivselt reageeriti ka Hansapanga tulemustele. Hansapanga aktsiaga kaubeldi tema kohta aga suhteliselt tagasihoidlikult ning omanikku vahetas vaid 57 088 aktsiat. Päeva kõrgeimaks hinnaks registreeriti börsisüsteemis 83,75 krooni. Sellel hinnatasemel vahetas omanikku 500 aktsiat.
  Merko oli eile põhinimekirja edukaim, kerkides nõrgenenud müügisurve tagajärjel 11,88%.
  Põhinimekirja ainsaks langejaks jäi seekord Ühispanga aktsia, mis libises allapoole 2,02 protsenti ning lõpetas 26,65 kroonil. Aktsiaga kauplemine oli hämmastavalt tagasihoidlik ning päevakäibeks jäi vai 578 000 krooni.
  Norma ning Hansapank peaksid püsima endiselt investorite tähelepanu keskpunktis. Jälgida tasuks veel endiselt ülesmäge rühkivat lisanimekirjas noteeritud Saku õlletehase aktsiat, mille hind kerkis suhteliselt aktiivse kauplemise tulemusel 3,92 protsendi võrra.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Mihkel Nestor: kütuseaktsiisi tõusu edasilükkamine ei teeni ühiskonna huve
Tugeva lobitöö, hea maksulaekumise ja inflatsioonihirmu tõttu on valitsus otsustanud kütuseaktsiisi tõusu edasi lükata. Kuigi inflatsioonisurvet see tõesti vähendab, siis mitmes teises plaanis on tegemist ühiskonna jaoks kehva otsusega, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Tugeva lobitöö, hea maksulaekumise ja inflatsioonihirmu tõttu on valitsus otsustanud kütuseaktsiisi tõusu edasi lükata. Kuigi inflatsioonisurvet see tõesti vähendab, siis mitmes teises plaanis on tegemist ühiskonna jaoks kehva otsusega, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Evergrande jättis intressid ja töötajate palgad tasumata Pankrotini on veel 30 päeva armuaega
Pankrotiohus Hiina kinnisvararendaja Evergrande ei ole andnud ühtegi sõnumit selle kohta, et eilse tähtajaga 83,5 miljoni dollari suurune intressimakse tehakse. Ettevõte ei ole maksnud elektriautode üksuse töötajatele ka palka, vahendab Bloomberg.
Pankrotiohus Hiina kinnisvararendaja Evergrande ei ole andnud ühtegi sõnumit selle kohta, et eilse tähtajaga 83,5 miljoni dollari suurune intressimakse tehakse. Ettevõte ei ole maksnud elektriautode üksuse töötajatele ka palka, vahendab Bloomberg.
Raadiohommikus: Enefiti börsidebüüt, krüptovarad ja mure hariduse pärast
Nädala viimases hommikuprogrammis on fookus paljulubavatel investeerimisideedel ja Eesti haridussüsteemi tulevikul.
Nädala viimases hommikuprogrammis on fookus paljulubavatel investeerimisideedel ja Eesti haridussüsteemi tulevikul.
Estraveli omanik: eelmine kriis oli võrreldes praegusega lasteaed
Eesti suurima reisibüroo Estraveli omanik Aivo Takis rääkis Äriplaan 2022 konverentsil, et kui eelmise kriisi ajal kukkus nende käive 20 protsenti, siis koroonakriisiga kukkus nende käive 70 protsenti. “Eelmine kriis oli kui lasteaed, kuid toona tundus see kohutavalt suur kukkumine,” rääkis ta.
Eesti suurima reisibüroo Estraveli omanik Aivo Takis rääkis Äriplaan 2022 konverentsil, et kui eelmise kriisi ajal kukkus nende käive 20 protsenti, siis koroonakriisiga kukkus nende käive 70 protsenti. “Eelmine kriis oli kui lasteaed, kuid toona tundus see kohutavalt suur kukkumine,” rääkis ta.