• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Sadama nõukogu juhib Koit Uus

  «Eile pärast konsultatsioone nõukogu liikmete ja ministriga jõuti üsna ühesele kokkuleppele,» ütles Rubeni lahkumise järel sadama nõukogu liikmeks saanud teede- ja sideministri nõunik Andrus Villem. Tema kinnitusel hääletasid Uusi poolt kõik nõukogu liikmed.
  Tallinna Sadama nõukogu liige Kristiina Ojuland ütles, et tema hinnangul tunneb Uus neljast teede- ja sideministeeriumi poolt sadama nõukogusse valitud kandidaadist kõige paremini majandusküsimusi. «Seadus lubab valida ainult nende vahel. Ta oli ka ise selleks valmis ja soovis seda tööd tegema hakata,» põhjendas reformierakondlasest Ojuland oma valikut.
  Sadama nõukogu hakkab Uus juhtima paralleelselt Ühispanga nõukogu liikmeks olemisega. Panga asutamise juures olnud Uus kinnitas, et kavatseb Tallinna Sadama nõukogus kasutada Ühispangast saadud kogemusi ja teadmisi.
  Ühispanga taust on ka vastsel sadama juhatuse esimehel Riho Rasmannil, kes töötas aastaid panga Tallinna regiooni direktorina. Veel kolmaski sadama juhtfiguur -- sadama nõukogu liige Toivo Ninnas -- on laevafirma Hansatee nõukogu esimehena tihedalt seotud Ühispangaga, kes on laenanud tema juhitavale firmale sadu miljoneid kroone. Ühispank on ka üks Hansatee omanikest.
  «Ma ei saa nendest spekulatsioonidest hästi aru,» ütles Uus, kommenteerides kahtlusi, et tal ja teistel Ühispanga heast käekäigust huvitatud sadamajuhtidel võib tekkida huvide konflikt, kui nad peavad valima pangale ja Hansateele ning sadamale kasulike otsuste vahel. Uus kinnitas, et juhtkond peab tegema otsuseid Tallinna Sadamale kõige kasulikumal moel.
  Ka Kristiina Ojuland avaldas arvamust, et Uusi suhe Ühispangaga ei tohiks Tallinna Sadama nõukogu juhtimist segada. «Kindlasti ei hakka ta üksinda otsuseid tegema,» märkis Ojuland. «Kui tekib mingeid kahtlusi, et käsi hakkab kätt pesema sadama ja Ühispanga vahel, siis on nõukogus kindlasti teisi, kes seda takistavad.»
  Viimased kümmekond aastat Haapsalu KEKi juhtinud Koit Uus ei pidanud probleemiks ka asjaolu, et tal puudub merendus- ja transiidialane kogemus. «Ma ei olegi viimastel aastatel muud teinud, kui olnud nõukogu tasemel kusagil tööl. See, et tegemist on sadamaga, ei muuda töö iseloomu absoluutselt,» põhjendas ta.
  Nii Uus kui ka Villem avaldasid arvamust, et uusi muutusi Tallinna Sadama nõukogus lähiajal oodata pole.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Börsiteemad on hägused? Siit saab abi! Tallinna börsi juhi aktsiatesse investeerimise ABC
Riskivaba investeerimist pole olemas, samas riski võtmata ei ole paremat homset, kirjutab Tallinna börsi juht Kaarel Ots aktsiatesse investeerimise põhitõdesid meenutades.
Riskivaba investeerimist pole olemas, samas riski võtmata ei ole paremat homset, kirjutab Tallinna börsi juht Kaarel Ots aktsiatesse investeerimise põhitõdesid meenutades.
Elder: signaal indikeerib märkimisväärse ralli algust
Kaupleja Alexander Elder juhib tähelepanu nn piigi (Spike) signaalile, mis indikeerib, et alata võib märkimisväärne ralli.
Kaupleja Alexander Elder juhib tähelepanu nn piigi (Spike) signaalile, mis indikeerib, et alata võib märkimisväärne ralli.
Parimad juhid: avaliku sektori juhtide palgad peavad tõusma
Konkursi parim juht finalistid LHV Grupi juht Madis Toomsalu ja Enefit Green juht Aavo Kärmas leidsid saates „Kuum tool“, et avaliku sektori tasud peaksid olema kõrgemad kui täna. Tänavusel konkursil esikolmikusse jõudnud kahe börsifirma juhi palganumber on näiteks kolm korda kõrgem kui konkursil kolmandal finalistil, Häirekeskuse juhil Kätlin Alvelal. Juhid on juhid ja vahet ei olegi, kas nad on eraettevõttes või avalikus sektoris, leidis Aavo Kärmas.
Konkursi parim juht finalistid LHV Grupi juht Madis Toomsalu ja Enefit Green juht Aavo Kärmas leidsid saates „Kuum tool“, et avaliku sektori tasud peaksid olema kõrgemad kui täna. Tänavusel konkursil esikolmikusse jõudnud kahe börsifirma juhi palganumber on näiteks kolm korda kõrgem kui konkursil kolmandal finalistil, Häirekeskuse juhil Kätlin Alvelal. Juhid on juhid ja vahet ei olegi, kas nad on eraettevõttes või avalikus sektoris, leidis Aavo Kärmas.
Soome suurim maasikakasvataja palkab ukrainlaste asemele tailased
Soome suurim maasikakasvataja Koivistoinen Mansikkapaikka, mis on varasematel aastatel tuginenud Ukraina tööjõule, kasutab sel suvel Tai marjakorjajaid.
Soome suurim maasikakasvataja Koivistoinen Mansikkapaikka, mis on varasematel aastatel tuginenud Ukraina tööjõule, kasutab sel suvel Tai marjakorjajaid.
Ehituses mõjutavad otsuseid riik, alampakkujad ja teadmatus
Mõjukuse näitaja on see, kui keegi suudab sektorit mingis suunas liigutada. Ehituses ei ole ühtegi sellist inimest, kes suudaks seda üksinda teha, leidis Otsustajate TOPis ehitussektori pingerivis teisel kohal olev Raivo Rand.
Mõjukuse näitaja on see, kui keegi suudab sektorit mingis suunas liigutada. Ehituses ei ole ühtegi sellist inimest, kes suudaks seda üksinda teha, leidis Otsustajate TOPis ehitussektori pingerivis teisel kohal olev Raivo Rand.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.