• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Ülekoormatud võrk sunnib kallimat mobiiltelefoni ostma

  Kahesüsteemsetel telefonidel on võimalik kasutada nii üle-eestilist GSM 900 kui ka Tallinna kesklinna katvat GSM 1800 võrku. Meistri sõnul on telefoni väljavahetanud kliendid pärast rahul, sest kõnede pidamisel on kahesüsteemsetel telefonidel tunduvalt vähem probleeme.
  Esmofon Grupi finantsjuht Heiko Sõro ütles, et kahesageduseliste mobiilide ostmine on pidevalt kasvanud ja pooled Esmofoni augustis müüdud telefonidest on kahesageduselised. «Ja see osa kasvab edasi,» sõnas ta.
  Tallinna kesklinna kontoris töötav Eesti Mobiiltelefoni klient, ASi Divec ärikonsultant Leili Undervits ütles, et ta ostis kohe kahesüsteemse telefoni, sest ta oli paljudelt kuulnud, et tipptundidel on kesklinnas tavalise mobiiltelefoni kasutamine häiritud.
  Eesti Mobiiltelefoni (EMT) pressiesindaja Jüri Kriisemann nentis, et GSM 900 võrk töötab suuremates linnades tipptundidel täiskoormusel. Selleks et vältida ülekoormuse teket, tuleb võrku laiendada kas 900 või 1800 Mhz sagedusalas.
  Kriisemanni sõnul tähendab võrgu ülekoormus seda, et kõnekanalite täieliku hõivatuse aeg ületab normi piiri. Kõnekanaleid saab juurde võrku tihendades. Tema sõnul EMT GSM 900 võrgu tihendamine käib.
  Tallinna kesklinnas võttis EMT GSM 1800 võrgu kasutusele eelkõige seetõttu, et selles sagedusalas on oluliselt rohkem kõnekanaleid, kõne kvaliteet on parem ning enamik tootjatest valmistab uusi mobiiltelefone kahe sagedusalaga telefonidena.
  Kriisemann märkis, et GSM 1800 võrku ehitatakse sinna, kus võrgu kasutamine on oluliselt intensiivsem.
  Radiolinja Eesti avalike suhete korraldaja Triin Lind lausus, et uus RLE GSM 1800 võrk käivitati selleks, et tulevast võrgu ülekoormust vältida, mitte sellepärast, et võrk juba on üle koormatud. RLE GSM 1800 käivitati Tallinna kesklinnas.
  Q GSMi infoliinist öeldi, et ükski klient pole nende poole pöördunud probleemiga, et võrk on ülekoormatud ja rääkida ei saa. Kui Q klientidel peaks võrgu ülekoormusega probleeme tekkima, siis kahesageduseline telefon neid ei aita, sest nende käsutuses on vaid GSM 900 võrk.
  Autor: Siim Saidla
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Agris Adamberg: tubakaaktsiisiga saaks tervisekahjusid vähendada
Aktsiisipoliitika võiks ümber teha nii, et vähem kahjulikud tooted maksustatakse väiksema aktsiisiga, kirjutab alternatiivsete tubakatoodete aktsiisi mõju uurinud Agris Adamberg.
Aktsiisipoliitika võiks ümber teha nii, et vähem kahjulikud tooted maksustatakse väiksema aktsiisiga, kirjutab alternatiivsete tubakatoodete aktsiisi mõju uurinud Agris Adamberg.
Nasdaq Tallinn jätkas languskursil
Nasdaq Tallinn langes täna pool protsenti, tirides kaasa ka Balti koondindeksi Baltic Benchmark.
Nasdaq Tallinn langes täna pool protsenti, tirides kaasa ka Balti koondindeksi Baltic Benchmark.
Parima juhi valem: rüsele omanikuga, murra stereotüüpi ja sütita kolleege Videod: kolme parima juhi töökaaslased räägivad suu puhtaks
Sel reedel selgub Pärnu Juhtimiskonverentsil 2022 Eesti parim tippjuht. Märtsi lõpus valis žürii finalistideks LHV juhi Madis Toomsalu, häirekeskuse juhi Kätlin Alvela ja Enefit Greeni juhi Aavo Kärmas.
Sel reedel selgub Pärnu Juhtimiskonverentsil 2022 Eesti parim tippjuht. Märtsi lõpus valis žürii finalistideks LHV juhi Madis Toomsalu, häirekeskuse juhi Kätlin Alvela ja Enefit Greeni juhi Aavo Kärmas.
Raadiohommik: Tartu kinnisvaraturust Londonisse loodava pangani
Äripäeva raadio neljapäevases hommikuprogrammis räägib LHV kõrge juht Erki Kilu alanud rahakaasamisest ja Suurbritanniasse panga tegemisest.
Äripäeva raadio neljapäevases hommikuprogrammis räägib LHV kõrge juht Erki Kilu alanud rahakaasamisest ja Suurbritanniasse panga tegemisest.
Kuidas Venemaa Ukrainas tehtu eest maksma panna
Kui USA rahandusminister Janet Yellen kohtub teisipäeval Brüsselis oma kolleegidega, on üheks suureks aruteluteemaks see, kuidas rahastada sõjast räsitud riiki. Kuigi otsene mure on Ukraina lühiajalise rahastamisvajaduse katmine, on ametnikud üha enam mures ka ülesehituse kulude pärast, mis ületavad pool triljonit eurot, kirjutab Financial Times.
Kui USA rahandusminister Janet Yellen kohtub teisipäeval Brüsselis oma kolleegidega, on üheks suureks aruteluteemaks see, kuidas rahastada sõjast räsitud riiki. Kuigi otsene mure on Ukraina lühiajalise rahastamisvajaduse katmine, on ametnikud üha enam mures ka ülesehituse kulude pärast, mis ületavad pool triljonit eurot, kirjutab Financial Times.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.