16. august 1999 kell 22:00

ETV alustas üleminekut odavamale tootmiskorraldusele

Alates eilsest on ETVs moodustatud rezhissööride-assistentide ja toimetajate-produtsentide osakonnad, mis alluvad vastavalt pearezhissöörile ja peatoimetajale. Viimased omakorda alluvad programmi direktorile.

«Senised peatoimetajad töötavad edasi kuni peaprodutsendi koha konkursi lõppemiseni,» ütles ETV peadirektor Toomas Lepp.

Kui võetakse tööle uus peaprodutsent, siis Lepa sõnul võib see olla endine peatoimetaja, aga võib ka mitte olla. «Selleks konkurss ongi, et leida ka uusi võimekaid inimesi ning uut ja värsket mõtlemist,» rääkis Lepp.

Pärast konkursside lõppemist on kavas peatoimetajate kohad koondada ning asendada peaprodutsendi kohaga. «Kui toimetajad ja rezhissöörid tööd ei leia, siis tuleb kõne alla koondamine,» märkis Lepp.

Enne koondamist peab aga ETV struktuurimuudatused kinnitama ringhäälingunõukogu ja moodustama ASi ETV tehnilise keskuse, ASi ETV tõlkebüroo, ASi Balti Vahendaja ja ASi ETV Halduse. Ringhäälingunõukogu peaks kogunema 24. augustil.

«Seoses sellega väheneks ETV koosseis umbes 200 inimeseni ning väheneks ka ETV-le toetusena määratav summa riigilt,» sõnas Lepp.

Autor: BNS

Hetkel kuum