• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Moe Piiritustehase ostis

  Infast Oil

  Eile oli Moe Piiritustehase uus juht Raim Tomingas (47) esimest päeva tööl. «Praegu on alles asjade ülevõtmise aeg ja omanikel paljud otsused vastu võtmata, seetõttu ei ole mul täna suurt midagi öelda, tutvun olukorraga,» oli Tomingas eile õhtul napisõnaline. Küsimusele, kas ta usub piiritusetootmise jätkumist Moel, vastas ta, et kui ei usuks, poleks ta tehase juhi kohta vastu võtnud.
  Moe endine juhatuse esimees Enno Harmipaik teatas vaid nädalapäevad tagasi, et kohalikust teraviljast pole mõtet Eestis enam piiritust toota ja tehas sõlmib lepinguid Venemaalt toorpiirituse sisseostmiseks. Ühe Moe töötaja sõnul lõi «pikne» tehasesse sisse pärast sellesisulise kirjutise ilmumist Äripäevas.
  Raim Tomingas elab Võsu vallas, kus ta seni juhtis endale kuuluvat kaubandusfirmat. Tomingas väidab, et ettepanek piiritusetehase etteotsa asuda tehti talle hiljaaegu. Juhtkonna vahetus tuli ootamatult ka Harmipaigale, kes andis asjad uuele juhile üle esmaspäeval. Ettevõttest lahkus senine kommertsdirektor Toivo Kreen. Suve jooksul koondas endine omanik ligi 70 töötajat.
  Moe Piiritustehase eelmise omaniku OÜ Tulivesi esindaja Leonid Jakerson ütles, et firma müüb oma osakud ära, sest nende eesmärk ei ole piirituse tootmine iga hinna eest. «Äri on äri ja kui on hea pakkumine, siis miks mitte müüa. Järelikult oli hea pakkumine,» märkis Jakerson ja lisas, et tehing pole veel lõplikult vormistatud, hinda ei saa ta veel öelda.
  Infast Oili juhatuse esimehelt Aleksander Pototskilt ei õnnestunud eile kommentaari saada. Kinnitamata andmetel viisid kõnealuse tehingu puhul müüja ostjaga kokku konkureeriva Rakvere piiritustehase omanikfirma ASi Onistar esindajad, kelle huvides on teise piiritusetehase sulgemine.
  Eesti Õliühingu juht Juhan Kolk avaldas kütusefirma piiritusetehase ostu üle imestust. «See on uus suund, mis üllatab,» ütles Kolk. Infast Oil tegutseb Eesti määrdeaineturul British Petroleumi ja teiste firmade toodete maaletoojana ja autokütuste hulgimüüjana. «Neil läheb hästi,» märkis Kolk, kes ise on Alexela Oil osanik.
  Infast Oili eelmise aasta netokäive oli 120 miljonit krooni ja puhaskasum üle viie miljoni krooni. Kütusefirmas töötas aasta algul 29 inimest.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Peapiiskop emeeritus: peame moraalselt toime tulema
Tuleb olla valvel, et me kriisiolukordades ei kaotaks iseenda ja ühiskonna inimlikku palet, kirjutab Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku peapiiskop emeeritus Andres Põder vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Tuleb olla valvel, et me kriisiolukordades ei kaotaks iseenda ja ühiskonna inimlikku palet, kirjutab Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku peapiiskop emeeritus Andres Põder vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Tesla aktsia S&P 500 ESG indeksist väjaviskamine ajas Elon Muski raevu
Elektriautode tootja Tesla eemaldati laialdaselt jälgitud S&P 500 ESG indeksist, tegevjuht Elon Musk vastas karmide säutsudega Twitteris.
Elektriautode tootja Tesla eemaldati laialdaselt jälgitud S&P 500 ESG indeksist, tegevjuht Elon Musk vastas karmide säutsudega Twitteris.
Emöke Sogenbits: aga nii pikka jamade rodu pole ma oma elus veel näinud!
"Kriisis on hea näha, et vahet pole, mis tööd teed, juhtidel on sarnased probleemid. Ma ei taha olla ebatsensuurne, aga kõige kõige hullem juhtimise juures on see, et mida kõrgemal kohal sa oled, seda hullem mhh-magnet sa oled," alustas Metallitööstuse Hanza Mechanics Balti klastri juht Emöke Sogenbits.
"Kriisis on hea näha, et vahet pole, mis tööd teed, juhtidel on sarnased probleemid. Ma ei taha olla ebatsensuurne, aga kõige kõige hullem juhtimise juures on see, et mida kõrgemal kohal sa oled, seda hullem mhh-magnet sa oled," alustas Metallitööstuse Hanza Mechanics Balti klastri juht Emöke Sogenbits.
Muljetavaldav debüüt: uus Range Rover Sport näitas närvekõditava etteaste käigus oma tegelikku võimekust
Uus Range Rover Sport seljatas oma ülemaailmse debüüdi raames järjekordse närvekõditava väljakutse, ronides Islandil üle maailma suurima omataolise Karahnjukari tammi, pistes samal ajal rinda 750 tonni minutis langevate veevoogudega. Kriitilistel hetkedel haarduvuse kadumine tähendanuks uue sportliku linnamaasturi roolis istunud James Bondi ametlikule kaskadöörile Jessica Hawkinsile 90-meetrist langust tammi ülevoolukanali põhja.
Uus Range Rover Sport seljatas oma ülemaailmse debüüdi raames järjekordse närvekõditava väljakutse, ronides Islandil üle maailma suurima omataolise Karahnjukari tammi, pistes samal ajal rinda 750 tonni minutis langevate veevoogudega. Kriitilistel hetkedel haarduvuse kadumine tähendanuks uue sportliku linnamaasturi roolis istunud James Bondi ametlikule kaskadöörile Jessica Hawkinsile 90-meetrist langust tammi ülevoolukanali põhja.
Majutusidu Bob W ostab Eesti ettevõtte
Täisautomaatsel tehnoloogial põhinev Soome majutusettevõte Bob W omandas Eesti suurima lühiajalisele majutusele keskenduva korterite operaatori Estonishing Stay, kindlustades sellega Eestis valdkonna turuliidri positsiooni, teatasid ettevõtted.
Täisautomaatsel tehnoloogial põhinev Soome majutusettevõte Bob W omandas Eesti suurima lühiajalisele majutusele keskenduva korterite operaatori Estonishing Stay, kindlustades sellega Eestis valdkonna turuliidri positsiooni, teatasid ettevõtted.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.