• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Piimakontsern tagastas tühise koguse võid

  Veterinaarameti piiriteenistuse direktor Vladimir Razumovski ütles eile, et Ühinenud Meiereid vedasid eelmisel nädalal riigist välja ainult ühe autokoormatäie ehk 25 tonni kasutustähtaja ületanud võid.
  «Ei oska öelda, miks nad nii vähe välja vedasid, kuid ettekirjutus kogu avastatud aegunud või suhtes on endiselt jõus,» lausus Razumovski. Tema sõnul on Ühinenud Meiereide impordilitsents senini peatatud.
  Veterinaaramet avastas külmhoonetest 540 tonni Ühinenud Meiereidele kuuluvat aegunud võid.
  Veterinaarameti peadirektor Ago Pärtel tunnistas, et analüüsitud või on tervisele ohutu ja seda võib kasutada eksporttoodangu valmistamiseks. Pärteli sõnul puudutab luba eksporttoodangut valmistada vaid võid, mis on juba lahti tollitud. Lahtitollimata 540 tonni kohta kehtib endiselt ettekirjutus see hävitada või tootjale tagastada.
  Ühinenud Meiereide pressiesindaja Ene Nobel ütles, et enne või analüüside tulemuste saabumist ettevõte aegunud võid välja vedama ei hakka. Võikoorem, mis eelmisel nädalal Eestist välja veeti, oli Nobeli sõnul eksport Venemaale. Ta kinnitas, et see või polnud valmistatud aegunud importvõist.
  Ühinenud Meiereidele kuuluva suure koguse aegunud või avastamise tagajärjel korraldas veterinaaramet lauskontrolli kõigis Eesti tolliladudes, kus hoitakse toiduaineid. Veterinaarinspektorid kontrollisid ladudes seisva toidukauba säilivustähtaega ja säilitamistingimusi.
  Harju veterinaarkeskuse juhataja Vladimir Vahesaar kinnitas, et kontrolli käigus avastati vaid väikeseid koguseid toiduaineid, mille aegumistähtaeg oli möödas ja mille dokumendid polnud korras, kuid Ühinenud Meiereides avastatud võikogusega sarnast ei leitud.
  «Kära enne kontrolli oli nii suur, et ehk jõuti osa kaupa enne kontrollimist laiali vedada,» lisas Vahesaar.
  Veterinaaramet kontrollis nädala jooksul kokku ligi sadat tolliladu.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Jah, nüüd tuleb seljad kokku panna!
Riik hankijana peaks praeguses keerulises majanduskeskkonnas, kus kõikvõimalikku laadi turutõrked on igapäevane nähe, olema töö teostaja suhtes mõistlik ja paindlik, kirjutab Äripäev juhtkirjas. Liigne bürokraatia, nagu me juhtkirjades sageli meelde tuletame, ei tule ühelgi ajal kasuks, kriisis aga on selle mõju hukutav.
Riik hankijana peaks praeguses keerulises majanduskeskkonnas, kus kõikvõimalikku laadi turutõrked on igapäevane nähe, olema töö teostaja suhtes mõistlik ja paindlik, kirjutab Äripäev juhtkirjas. Liigne bürokraatia, nagu me juhtkirjades sageli meelde tuletame, ei tule ühelgi ajal kasuks, kriisis aga on selle mõju hukutav.
Tallinna börs alustas uut nädalat kukkumisega
Tallinna börs langes täna koos ülejäänud Euroopa turgudega. Enim kukkusid kodubörsil PRFoodsi, Silvano Fashion Groupi ja Ekspress Grupi aktsiad.
Tallinna börs langes täna koos ülejäänud Euroopa turgudega. Enim kukkusid kodubörsil PRFoodsi, Silvano Fashion Groupi ja Ekspress Grupi aktsiad.
Coop Panga tippjuht: usaldust tuleb treenida
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Raadiohommikus: Eesti suurim pank ja tööstuste kriisiplaanid
Teisipäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis räägime lisaks sõja mõjudele ka kasvavate intressimäärade ja kiire hinnatõusu tagajärgedest nii ettevõtetele kui tarbijatele.
Teisipäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis räägime lisaks sõja mõjudele ka kasvavate intressimäärade ja kiire hinnatõusu tagajärgedest nii ettevõtetele kui tarbijatele.
Viimse hetkeni ellujäämist lootnud ettevõte heitis hinge
13. reedel läks lõplikult pankrotti pika ajalooga Eesti ekspedeerimisfirma Mep Trans, mille omanik Denis Belov kõigest kaks nädalat tagasi ütles, et olukord pole veel täiesti lootusetu. „Võitleme,” ütles Belov siis.
13. reedel läks lõplikult pankrotti pika ajalooga Eesti ekspedeerimisfirma Mep Trans, mille omanik Denis Belov kõigest kaks nädalat tagasi ütles, et olukord pole veel täiesti lootusetu. „Võitleme,” ütles Belov siis.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.