• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Turud kardavad ühisaktsiooni

  Jeeni kurss kukkus eile kahe protsendi võrra tasemele 107,31 USD/JPY, mis oli saareriigi valuuta suurim päevane nõrgenemine viimase kuu jooksul. Võrreldes möödunud nädala kõrgeima kursiga oli reede keskpäeval jeen kaotanud juba 4 protsenti.
  Jeeni nõrgenemine oli tingitud investorite kartusest, et Jaapani kõrged rahandustegelased suudavad kaasata Ameerika Ühendriike ning Euroopa rahaliitu peatama saareriigi valuuta tugevnemist jeeni tugimüükidega. Homme algab seitsme juhtiva tööstusriigi (G7) rahandusministrite ja keskpankade juhtide kohtumine ning valuutakursid võivad olla üks peamisi kõneluste teemasid. Ametlikku kinnitust pole ükski rahandustegelane selle kohta küll andnud.
  Jaapani ajakirjanduse andmetel nõuab USA saareriigilt rahapakkumise suurendamist ning alles siis saab mõelda koordineeritud ühistööst. Reedel avaldatud andmetest selgub, et raha pakkumine Jaapanis oli augustis viimase kuue kuu madalaim.
  Euro kurss jäi dollari suhtes väheliikuvaks. Euroopa keskpanga igakuine raport näitas, et rahaliidu liikmesriikides jääb inflatsioon alla 2 protsendi, mistõttu muutub intresside tõstmine lähiajal vähetõenäoliseks.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Ragmar Saksing: väetame roheidud viljakaks, mitte abituks ülalpeetavaks
Kas rohetehnoloogia iduettevõtted vajavad eri- või hoopis ärikohtlemist? Kui tahame, et nad oleksid tugevad ja kestlikud, ei peaks neid kohtlema teistest erinevalt, kirjutab teadus- ja ärilinnaku Tehnopol rohetehnoloogia valdkonna juht Ragmar Saksing.
Kas rohetehnoloogia iduettevõtted vajavad eri- või hoopis ärikohtlemist? Kui tahame, et nad oleksid tugevad ja kestlikud, ei peaks neid kohtlema teistest erinevalt, kirjutab teadus- ja ärilinnaku Tehnopol rohetehnoloogia valdkonna juht Ragmar Saksing.
Heade tulemuste hooaeg jätkub: S&P tõusis viiendat päeva järjest
Heade majandustulemuste tõukel liikus S&P 500 aktsiaindeks täna viiendat päeva järjest kõrgemale, tõustes 0,74% ja jäädes vaid poole protsendi kaugusele rekordist.
Heade majandustulemuste tõukel liikus S&P 500 aktsiaindeks täna viiendat päeva järjest kõrgemale, tõustes 0,74% ja jäädes vaid poole protsendi kaugusele rekordist.
Piletilevi ostis Leedu konkurendi
Rahvusvaheliselt piletimüügi ja sündmuskorralduse valdkonnas tegutsev Piletilevi Group, kellele kuuluvad Eestis Piletilevi, Lätis BilesuServiss ja Leedus Bilietai piletimüügi keskkonnad, omandas lisaks Leedu piletite vahendusteenuse pakkuja Tiketa.
Rahvusvaheliselt piletimüügi ja sündmuskorralduse valdkonnas tegutsev Piletilevi Group, kellele kuuluvad Eestis Piletilevi, Lätis BilesuServiss ja Leedus Bilietai piletimüügi keskkonnad, omandas lisaks Leedu piletite vahendusteenuse pakkuja Tiketa.
Euroopa Liit kaalub Valgevene vastu uusi sanktsioone
Euroopa Liit kaalub Valgevene vastu uute sanktsioonide kehtestamist, vahendab Reuters.
Euroopa Liit kaalub Valgevene vastu uute sanktsioonide kehtestamist, vahendab Reuters.