• Jaga lugu:

  Tallinna börs sööstis langusesse

  Aktsiate hinnad Tallinna börsil läksid eile hommikul vabalangusesse. Kõigi juhtivate aktsiate hinnad olid keskpäevaks esmaspäevase sulgemistasemega võrreldes vähemalt 3 protsendiga miinuses. ÄP indeks sulgus börsipäeva lõpus 283,27 punktil, kukkudes päevaga 4,12%.
  Börs avanes eile hommikul mustades muremõtetes. Juba pikemat aega investorites vindunud negatiivsed emotsioonid said pärast esimesi hommikusi müügiordereid laiema kandepinna ja ühisel nõul suruti aktsiate hinnatase rohkem kui 4 protsenti madalamale.
  Tõsisest segadusest ja peataolekust börsil annavad tunnistust kasvõi turuosaliste erinevad kommentaarid toimuvale. Kui seni on pakutud kukkumise mootorina välja välisinvestorite põgenemist, siis Suprema kauplemispoole juht Sten Sumberg ütles eile Äripäevale, et tema pole enam ammu ühtegi müüvat välisinvestorit näinud ja tekkinud paanika on puhtalt kohalike spekulantide üles keerutatud.
  Kõige suurema tagasilöögi sai eile Norma aktsia, mille hind kukkus registreeritud 71 tehingu tagajärjel 10,5%, 34,0 kroonile. Norma puhul oodatakse jätkuvalt uudiseid tehingu kohta Autoliviga, mis peaks hakkama lähiajal mingi tulemuseni jõudma. Kawe Kapitali juhataja Kristjan Hänni ütles eile Norma käekäiku BNSile kommenteerides, et Norma puhul tõuseb muu hulgas teravalt esile 2000 aasta probleem, sest ettevõtte suurim klient Avtovaz asub kõige suuremas ohupiirkonnas.
  Üksikute tegurite mõju aktsiahindade kujunemisele on hetkel siiski võrdlemisi tagasihoidlik. Põhjust tuleb ikkagi otsida kõigi tegurite koosmõjul tekkinud üldisest negatiivsest meelestatusest. On tõenäoline, et nõrkushoog kestab veel mõnda aega. Kui tulevad aga esimesed konkreetsed signaalid majandusolukorra üldisest paranemisest, leidub kindlasti ka riskialdist kapitali, mis 2000 aasta ohust ei hooli.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Analüütik: ärikinnisvara-aasta jääb pigem kesiseks
Kuigi Eesti majandus taastub kriisist üle ootuste kiiresti, esineb ärikinnisvaraturul vastandlikke signaale ning aasta jääb pigem tagasihoidlikuks. kirjutab Restate’i kinnisvaraanalüütik Julia Linde.
Kuigi Eesti majandus taastub kriisist üle ootuste kiiresti, esineb ärikinnisvaraturul vastandlikke signaale ning aasta jääb pigem tagasihoidlikuks. kirjutab Restate’i kinnisvaraanalüütik Julia Linde.
USA aktsiaturud langesid enne suurfirmade tulemusi
Suurte tehnoloogiafirmade tulemusi oodanud USA börsid sulgusid miinuses, lõpetades nii viiepäevase ralli.
Suurte tehnoloogiafirmade tulemusi oodanud USA börsid sulgusid miinuses, lõpetades nii viiepäevase ralli.
Terviseamet: kui kasv jätkub, siis augusti lõpus võib oodata 2000 nakatunut päevas
Terviseameti prognoos näitab, et ilma ürituste osalevate inimeste arvu piiramiseta saame näha septembri keskpaigal juba kuni 2500 haigestunut päevas.
Terviseameti prognoos näitab, et ilma ürituste osalevate inimeste arvu piiramiseta saame näha septembri keskpaigal juba kuni 2500 haigestunut päevas.
Riigiga vägikaigast vedav Hugo Osula sai Brüsselist tuge Ministeerium: hinnangul pole õiguslikku tähendust
Eestis 20 aastat kehtinud ühistranspordiseaduse paragrahv, mis kohustab bussiettevõtteid tasuta ja riigi hüvitiseta vedama puudega inimesi ning koolieelikuid, on Euroopa Komisjoni hinnangul vastuolus Euroopa õigusega, teatas bussifirma Lux Express.
Eestis 20 aastat kehtinud ühistranspordiseaduse paragrahv, mis kohustab bussiettevõtteid tasuta ja riigi hüvitiseta vedama puudega inimesi ning koolieelikuid, on Euroopa Komisjoni hinnangul vastuolus Euroopa õigusega, teatas bussifirma Lux Express.