• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Norma aktsial ebamäärane seis

  Investorite tähelepanu köitis eile pea jäägitult Norma aktsia, mille hind hakkas Norma Grupi ja Autolivi tehinguni jõudmise toel kiirelt ülespoole liikuma. Ülejäänud turul jätkus aga väheaktiivne kauplemine, kus aktsiate hinnad tegid siiski mõnel juhul päris huvitavaid liikumisi.
  Norma aktsia järele oli hommikul oodatult suur huvi. 34,5 kroonil avanenud aktsia hind kerkis esimese viie minutiga krooni ja järgmise kümne minutiga veel 50 sendi võrra.
  35,5 krooni jäi eile ka Norma laeks. Olukord Norma aktsia osas on endiselt veidi ebamäärane. Investoritel pole teada, palju Autoliv nõustus poole Norma eest maksma. Kuna teadjad ei taha hinda välja öelda, kardetakse turul omakorda, et summa oli oodatust tublisti väiksem.
  Investorite ebakindlus peegeldus eilses kauplemises, kus pärast esimest veerandtunnilist kauplemissessiooni ja hinna ligi 10protsendist tõusu Norma aktsia stabiliseerus, kuid kauplemine püsis jätkuvalt aktiivne. Seega oli tekkinud hinnataseme juures suur hulk neid, kes uskusid, et hind tõuseb edasi (ostjad) ja investoreid, kes edasises tõusus nii kindlad ei olnud (müüjad).
  Norma aktsia ei suutnud siiski kogu turgu eile üles vedada. Ühispanga aktsiale, mille hind kukkus päevaga 6,03%, sai saatuslikuks eile ennelõunal suhteliselt vaiksel turul müüki paisatud suurem aktsiaplokk, kokku 25 000 aktsiat. Kas tehing võis mingil kujul mõjutatud olla pärastlõunasest teatest Tallinna linna kontsernikonto võimalikust Ühispangast äraviimisest, on raske, isegi võimatu hinnata. Kindel on aga see -- kui Tallinn tõepoolest oma konto mõnda teise panka tõstab, on see Ühispangale tubli löök.
  Eile selgusid reedel lõppenud Hüvitusfondi emissiooni tulemused. Kolmekordne ülemärkimine annab kinnitust, et HF müüs obligatsioone põhjendamatult odavalt. Investoritel on selle üle kindlasti hea meel, eriti kui emissiooni mahtu suurendatakse.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Urmas Villmann: parim reklaamikanal on Lasnamäe kanal
Telereklaami eest saab minna kööki võileiba tegema, digireklaami vastu aitab AdBlock, autos kõlavast tüütust raadioreklaamist päästab üks nupuvajutus. Aga välireklaami eest on raske põgeneda, kirjutab loovagentuuri Kontuur Leo Burnett loovjuht, partner ja juhatuse liige Urmas Villmann Äripäeva teemaveebis Bestmarketing.ee.
Telereklaami eest saab minna kööki võileiba tegema, digireklaami vastu aitab AdBlock, autos kõlavast tüütust raadioreklaamist päästab üks nupuvajutus. Aga välireklaami eest on raske põgeneda, kirjutab loovagentuuri Kontuur Leo Burnett loovjuht, partner ja juhatuse liige Urmas Villmann Äripäeva teemaveebis Bestmarketing.ee.
PayPal lükkas Pinteresti ostujutud ümber
PayPal teatas, et vastupidiselt kuulujuttudele ei plaani ta osta sotsiaalmeediaettevõtet Pinterest.
PayPal teatas, et vastupidiselt kuulujuttudele ei plaani ta osta sotsiaalmeediaettevõtet Pinterest.
Soome president kohtub reedel Putiniga
Pärast Soome presidendi Sauli Niinistö tänast kohtumist NATO peasekretäri Jens Stoltenbergiga andis presidendi kantselei teada, et reedel kohtub Niinistö Moskvas Venemaa presidendi Vladimir Putiniga.
Pärast Soome presidendi Sauli Niinistö tänast kohtumist NATO peasekretäri Jens Stoltenbergiga andis presidendi kantselei teada, et reedel kohtub Niinistö Moskvas Venemaa presidendi Vladimir Putiniga.
Reklaamiagentuuride TOPi võitja: eelmise aasta eesmärk oli püsimajäämine
Vaatamata sellele, et eelmine aasta oli reklaamiagentuur Tanki jaoks täis katsumusi ning vajati ka riigiabi, platseerus ettevõte aasta edukaimate reklaamiagentuuride pingereas esikohale.
Vaatamata sellele, et eelmine aasta oli reklaamiagentuur Tanki jaoks täis katsumusi ning vajati ka riigiabi, platseerus ettevõte aasta edukaimate reklaamiagentuuride pingereas esikohale.