Väinu Rozental • 17 oktoober 1999

Tartus aktiivsus väike

«Päev läbi on olnud justkui vaikus enne tormi,» iseloomustas Tartu Ülikooli majandusteaduskonna õppehoones asuva 2. jaoskonna esimees Regina Lelov. «Kardan, et seda tormi täna ei tulegi.» Kui eelvalimiste ajal oli märgata, et Tartus elavad üliõpilased, siis valimistepäeval ei ole noori peaaegu üldse käinud, kurtis Lelov.

Tartu Kroonuaia koolis asuva 16. valimisjaoskonna esimehe Tiina Kiviranna andmeil oli neil kella 16ks käinud valimas alla kolmandiku valijatest. Kiviranna sõnul elab nende piirkonnas Supilinnas väga palju vanureid. «Tänavu on üllatavalt vähe kojukutseid olnud,» ütles Kivirand.

Tartu Raatuse gümnaasiumis asuva 3. valimisjaoskonna esimees Aleksei Va?anov hindas valimisaktiivsust kõrgemaks kui kevadistel riigikogu valimistel. «Meil on üle kolmandiku valijaist oma kodanikukohuse täitnud,» rääkis Va?anov eile kell viis.

Isamaaliidu ja Reformierakonna valimisstaapides valitses eile pärastlõunal vaikus. «Täna on meie kandidaatidel juba lõõgastumishetk,» vabandas Reformierakonna Tartu piirkonna nõunik Toivo Kreek. Kreegi sõnul nad valimistulemustest rääkides õhulosse ei ehita. «Loodame jääda eelmiste valimiste tasemele,» jäi Kreek napisõnaliseks. Kreek ei soostunud ütlema, kui palju raha kulus Reformierakonna Tartu piirkonnas valimiskampaaniaks.

Isamaaliidu Tartu kontori valimisjuhi Tex Vertmanni sõnul tegutses neil ainsana Tartus oma valimiskeskus, kus valijad said tööpäeviti kohtuda Isamaaliidu kandidaatidega. «Kevadised valimised näitasid, et see õigustas end,» lootis Vertmann head tulemust ka kohalikel valimistel.

Hetkel kuum