• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Autoostud interneti kaudu

  Esilagu on tootjate haare jaemüüjate üle hindade ettekirjutamisel veel sedavõrd tugev, et tarbijatel tuleb hinnalangust ilmselt mõnda aega oodata. Kindlasti on ostjatel aga interneti vahendusel hõlpsam autode hindu võrrelda. Seda eriti nüüd, kus need on märgitud eurodes.
  Tegemist on siiski alles esimeste sammudega. Ford käivitab pilootprojekti Soomes, Vauxhall müüb interneti kaudu vaid piiratud arvu mudeleid. Vaevalt et suured käärid autode hindades sellest niipea kaovad -- Euroopas võib eri riigist ostetud sama automudeli hind varieeruda kuni 40% .
  Tootjad õigustavad end sellega, et peavad madalamate maksudega riikides (Suurbritannia) autode hinda tõstma, et korvata näiteks Taani kõrgemaid makse. Toimiva konkurentsi tingimustes selline ühe riigi tarbijate subsideerimine ei oleks võimalik.
  Tõenäoliselt kaovad vahed autode hinnas ELis pärast 2002. a, mil kaotab kehtivuse seadus, mis lubab autotootjatel igas müügipiirkonnas kehtestada eri hinna.
  Autor: ÄP
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Hästi sihitud piirangud, aga viirus lendas juba radarist välja
Niisuguseid koroonameetmeid, nagu nüüd välja kuulutati, läks vaja juba enne valimispäeva, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Niisuguseid koroonameetmeid, nagu nüüd välja kuulutati, läks vaja juba enne valimispäeva, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Tallinna börs võttis suuna alla
Tallinna börs oli täna pärast kaks päeva kestnud kiiret tõusu langemas. Kohalikud pangad odavnesid Coopi headele tulemustele vaatamata, suurim langeja oli Ekspress Grupp.
Tallinna börs oli täna pärast kaks päeva kestnud kiiret tõusu langemas. Kohalikud pangad odavnesid Coopi headele tulemustele vaatamata, suurim langeja oli Ekspress Grupp.
Raadiohommikus: kuidas täpselt Enefit Greeni aktsiaga rikastuda?
Raadiohommik keskendub neljapäeval Tallinna börsil kauplemist alustavale Enefit Greenile ja eile IPOst teatanud Hepsorile ning avalikustab Eesti aasta auto finalistid.
Raadiohommik keskendub neljapäeval Tallinna börsil kauplemist alustavale Enefit Greenile ja eile IPOst teatanud Hepsorile ning avalikustab Eesti aasta auto finalistid.
Iirimaale pagemine Oliver Kruudat Eestis pankrotist ei päästnud
Tartu maakohus kuulutas täna välja Eesti Olümpiakomitee täitevkomitee liikme, kunagise suurärimehe Oliver Kruuda pankroti, kuigi Iirimaa kõrgem kohus oli juba suvel Kruuda püsivalt maksejõuetuks kuulutanud.
Tartu maakohus kuulutas täna välja Eesti Olümpiakomitee täitevkomitee liikme, kunagise suurärimehe Oliver Kruuda pankroti, kuigi Iirimaa kõrgem kohus oli juba suvel Kruuda püsivalt maksejõuetuks kuulutanud.