Erik Samel • 24. oktoober 1999 kell 22:00

Kinnisvaraturg aktiviseerub

Mitmes kinnisvarasektoris on nõudlus ületamas pakkumust. Eramuturul valitseb Tallinnas jätkuvalt suur nõudlus kaasaegse eramu järele suuruses kuni 150 m², märgib OÜ Mendelsoni Elamispinnad juhataja Pille-Triin Urb. Selliseid maju pakutakse peamiselt vaid uutes eramurajoonides, kuhu klient sageli privaatsuse puudumise tõttu eluaset soetada ei soovi.

Maaklerid kinnitavad, et suureneb tehingute arv pealinna korteriturul. Kuigi nõudlus ületab pakkumise, pole korterite hinnad viimastel kuudel muutunud. Nõmme piirkonnas võib Pille-Triin Urbi kinnitusel öelda, et «kõik läheb kaubaks».

Suurenenud on korteriostjate teadlikkus kinnisvaraturul toimuvast. Enne otsuse tegemist tutvutakse paljude pakkumistega.

Olukord pole lootusetu ka büroopindade turul. Vaatamata suurele arvule uutele büroopindadele, on mitmel omanikul õnnestunud hooned peaaegu täielikult rentnikega täita. Läbirääkimised klientidega venivad küll sageli kuudepikkuseks.

Kõige aeganõudvam on mõnikord esimese suure kliendiga lepinguni jõudmine. Kui see on õnnestunud, siis ülejäänud büroopindadele rentnike leidmine on juba veidi lihtsam.

Hetkel kuum