• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Börs jätkuvalt huvipuuduses

  Hoolimata analüütikute korduvatest tõdemustest, et aktsiad Tallinna börsil on allahinnatud, jätkasid juhtivate aktsiate hinnad madala kauplemisaktiivsuse juures ka eile valdavalt langussuunal. ÄP indeks kukkus päevaga 0,42%, 278,99 punktile.
  Ühe vähese eilse tähelepanuväärse sündmusena taastas börs poolteist tundi enne kauplemispäeva lõppu kauplemise Tallinna Külmhoone aktsiaga. Viimastel päevadel suuremat tähelepanu võitnud ettevõtte aktsiaga tehti siiski vaid neli tehingut kogukäibega 144 880 krooni. Aktsia hind kerkis selle ajaga 7,3%, 20,6 kroonile.
  Väikest kauplemishuvi põhjendas Ühispanga maakler Märt Helmja BNSile õhus rippuvate küsimustega, mis puudutavad ettevõtte suuromanike plaanitavat tehingut Leedu jäätisetootja Kauno Pieno Centrasega (KPC).
  Äripäeval avanes eile võimalus tehingu asjaosalistelt, Külmhoone finantsdirektorilt Evald Karult ja SBD fondi investeeringute direktorilt Hanno Riismaalt tehingu kohta pärida. Põhiküsimust, millistel tingimustel toimub Külmhoone suuromanike ja KPC aktsiavahetus, asjaolude konfidentsiaalsusele viidates kommenteerima siiski ei nõustutud.
  Selline info kinnihoidmine on seda kummalisem, et nii või teisiti peavad tehingu tingimused teatavaks saama kolmapäeval kogunevatele KPC aktsionäridele, misjärel on tõenäoline, et need lekivad ka avalikkusele. Seni tuleb aga loota tehingut koordineeriva fondi esindaja sõnadele, et Külmhoone väikeaktsionäridele tehakse võrdväärne pakkumine.
  Külmhoone jääb kindlasti veel nii mõnekski päevaks börsil tähelepanu alla. Aktsia hinna liikumist on tehingu asjaolusid teadmata siiski raske prognoosida. Kui liitumine toimub õiglastel (ettevõtte väärtustest lähtuvatel) tingimustel, on see omanikele ilmselt kasulik samm, andes ühelt poolt Tallinna Külmhoonele turuosa Leedus ja KPC-le täiendavaid tootmisvõimsusi.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Mihkel Nestor: kahetoalistele korteritele varsti enam ostjaid ei leidu
Tohutu muutus demograafias avaldab kinnisvaraturule aasta-aastalt üha suuremat mõju, nii et tekib küsimus, kas praegustel kahetoaliste korterite omanikel on tulevikus suuremale pinnale kolides enam turgu vana mahamüümiseks, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Tohutu muutus demograafias avaldab kinnisvaraturule aasta-aastalt üha suuremat mõju, nii et tekib küsimus, kas praegustel kahetoaliste korterite omanikel on tulevikus suuremale pinnale kolides enam turgu vana mahamüümiseks, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Dow Jones lõpetas nädala ajaloolise tipptulemusega
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Riik viib lennufirmad ühe tiiva alla
Valitsus andis majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile heakskiidu alustada ettevalmistusi uue lennunduskontserni loomiseks, mis ühendab Nordica, Regional Jeti (ärinimi Xfly) ja Transpordi Varahalduse ühe katuse alla.
Valitsus andis majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile heakskiidu alustada ettevalmistusi uue lennunduskontserni loomiseks, mis ühendab Nordica, Regional Jeti (ärinimi Xfly) ja Transpordi Varahalduse ühe katuse alla.
Euroopa liidrid annavad Poolale viimase võimaluse
Poola peaminister Mateusz Morawiecki saabus täna Brüsselisse kaitsma oma riigi justiitsreforme, kuid võib homme Euroopa Liidu tippkohtumiselt lahkuda trahvide ning kohtukutsega.
Poola peaminister Mateusz Morawiecki saabus täna Brüsselisse kaitsma oma riigi justiitsreforme, kuid võib homme Euroopa Liidu tippkohtumiselt lahkuda trahvide ning kohtukutsega.