• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Oktoober lohutas ettevõtjaid

  Autode kasutusrendi maksustamine küttis ettevõtjate seas kirgi juba pikemat aega. Oktoobri teisel poolel otsustas rahandusministeerium Eesti Liisinguühingute Liidu survele siiski järele anda ning leidis, et järgmisel aastal on liiga vara kaotada käibemaksutagastus liisinguautode maksetelt.
  Nii autosid rentinud ettevõtjad kui ka autode müüjad võivad küll kergemalt hingata, kuid see ei tähenda, et tegemist oleks nende võiduga -- rahandusministeerium tuleb tõenäoliselt sama ettepanekuga lagedale juba aasta pärast.
  Samuti tõi oktoober automüüjatele vähemalt paari tuhande kroonise kergenduse automüügi litsentsi kaotamise näol. Majandusministeeriumi hinnangul on auto- ja metalliturul mängureeglid sedavõrd kindlalt paigas, et nende poolkunstlik korrastamine on muutunud mõttetuks.
  Laias laastus on see tõepoolest nii, kuid teisalt on tegemist ka üsna riskantse otsusega. Nii mõnigi autokaupmees on kirunud ebaausat konkurenti, kes toob ilma litsentsita autosid Eestisse kurat teab kust ja palju odavamalt, kui seda aus ärimees teha suudab. Nüüd on ka too ebaaus autoärikas sama tehtud mees kui iga teine ning õige hõlma ei karga keegi. Seda enam, et järelevalve puudub Eestis täielikult.
  Teine oktoobrit iseloomustav sõna on kampaania. Ülehomme jõuab lõpule üks suurejoonelisemaid kampaaniaid, mis seni Eestis läbi viidud ja mille käigus Eesti Autoklubi mehed loodavad pilgu peale visata ligi 7000 autole. Eesmärk on raiuda inimestele pähe, et korras auto on eeskätt sinu enda ja perekonna elu tagatis.
  Eelmisel nädalal alanud kampaania, mida mõni nimetab rassistlikuks, teine malevaldkonda kuuluvaks, kannab pealkirja «Valged võidavad». Igati teretulnud üritus, sest nagu on tõestanud viimaste nädalate politseiuudised, peab inimestele helkurite hädavajalikkust meelde tuletama söögi alla ja söögi peale. Möödunud talvel juba tundus, et helkurid hakkavad jõudma massidesse, kuid nagu selgub -- kuum suvi pühkis selle pisiasja jäädavalt mälust.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

E-resident: õiglased tasud Eesti loomemajandusse!
Rohkem kui 70 aastat pärast loojate õiguste fikseerimist ÜRO inimõiguste deklaratsioonis on paljude autorite tasustamine endiselt kõike muud kui õiglane ja läbipaistev, kirjutab ettevõtte Digiciti asutaja ning Eesti e-resident Philippe Rixhon.
Rohkem kui 70 aastat pärast loojate õiguste fikseerimist ÜRO inimõiguste deklaratsioonis on paljude autorite tasustamine endiselt kõike muud kui õiglane ja läbipaistev, kirjutab ettevõtte Digiciti asutaja ning Eesti e-resident Philippe Rixhon.
Läti ükssarvikulootus kaasas lisaraha
Suuresti Läti börsifirmale HansaMatrix kuuluv ja Kanadas börsiplaane pidav Lightspace Technologies kaasas 2 miljonit eurot noteerimiseelse konverteeritava üleminekulaenuga.
Suuresti Läti börsifirmale HansaMatrix kuuluv ja Kanadas börsiplaane pidav Lightspace Technologies kaasas 2 miljonit eurot noteerimiseelse konverteeritava üleminekulaenuga.
Koolitaja: et oma ärist aru saada, tuleb protsessid üle vaadata
Koolitaja Kreet Solnask andis Äripäeva raadio hommikuprogrammis praktilist nõu juhtidele, kes maadlevad ühelt poolt sellega, kuidas äriprotsesse kiiresti muutuvas keskkonnas muuta ja teisalt sellega, kuidas samal ajal ka töötajate motivatsiooni tõsta.
Koolitaja Kreet Solnask andis Äripäeva raadio hommikuprogrammis praktilist nõu juhtidele, kes maadlevad ühelt poolt sellega, kuidas äriprotsesse kiiresti muutuvas keskkonnas muuta ja teisalt sellega, kuidas samal ajal ka töötajate motivatsiooni tõsta.
Töötute arv vähenes aastaga 9200 inimese võrra
Tänavu esimeses kvartalis oli tööjõus osalemise määr 73,1%, tööhõive määr 69% ja töötuse määr 5,5%, teatas statistikaamet. Statistikas ei kajastu Ukraina sõjapõgenikud, kes esimeses kvartalis Eestisse saabusid.
Tänavu esimeses kvartalis oli tööjõus osalemise määr 73,1%, tööhõive määr 69% ja töötuse määr 5,5%, teatas statistikaamet. Statistikas ei kajastu Ukraina sõjapõgenikud, kes esimeses kvartalis Eestisse saabusid.
Ukraina: mereblokaad ohustab globaalset toidujulgeolekut
Ukraina ametnike sõnul on globaalne toidujulgeolek ohus, kuna Venemaa on blokeerinud Ukraina sadamad ja riigil on keeruline teravilja tarneid ümber suunata, kirjutab Bloomberg.
Ukraina ametnike sõnul on globaalne toidujulgeolek ohus, kuna Venemaa on blokeerinud Ukraina sadamad ja riigil on keeruline teravilja tarneid ümber suunata, kirjutab Bloomberg.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.