Kaido Einama • 16. november 1999 kell 22:00

Kontoriprogrammid saab raha maksmata

Kõiki kontoritöö programme sisaldava tarkvarapaketi StarOffice saab Internetist laadida tasuta või tellida väikese tasu eest CD-l.

Arvutifirma Sun kodulehelt on kahe viimase kuu jooksul laaditud tasuta kontoritarkvara StarOffice üle miljoni korra. Sama palju eksemplare on levitatud arvutitega kaasa pandult või laserplaadil. Uus StarOffice on saadaval tasuta ja lubatud ka kommertskasutajal installeerida firma lauaarvutitesse.

Tarkvarakomplekti võib hankida kõigile enamlevinud operatsioonisüsteemidele, see sisaldab ühte keskkonda paigutatuna programme tekstitöötluseks, tabelarvutust, graafikatöötlust, presentatsioonide koostajat, elektronposti ja uudisgruppide lugejat, ajaplaneerijat jne. StarOffice toetab kõiki enamlevinud dokumendiformaate, sealhulgas MS Office'is kasutatavaid.

Tasuta tarkvara hankimise puudus on see, et Interneti kaudu 65 MB suuruse installeerimisfaili tõmbamine võtab aega, mis telefoniliine kasutades suurendab ka telefoniarvet. Microsoft Office'i aktiivsele kasutajale on StarOffice'i keskkond esialgu pisut harjumatu. Ka võivad keerulisemad MS Office'i dokumendid pisut teistsugused välja näha. Kui alustatakse tühjalt kohalt, pole kasutamisega probleeme.

Hetkel kuum