• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Süsteemitelefonil rohkem võimalusi

  ISDN- (täisdigitaalne multiteenusvõrk) keskkonnas töötavate telefonivahendusjaamadega kaasnevad kindel ühenduse kvaliteet, kiirus, paindlikkus ja mitmete teenuste integreeritus (telefoni-, andmeside- ja multimeediateenused).
  Korralik ISDN-süsteem nõuab suurt investeeringut telefonivahendusjaama näol. See on arvutikorpuse-suurune kast, kuid sellest mitmeid kordi kallim. Tegelikult säästab täpselt vajadustele vastav vahendusjaam raha. Sellesse investeeritud raha teenib ennast tagasi juba kahe-kolme aastaga.
  Samuti pole vaja muretseda tuleviku pärast, sest korralikud vahendusjaamad on modulaarse arhitektuuriga -- seega saab abonentide mahtu ja tarkvaralisi võimalusi uuendada ning suurendada vastavalt vajadusele.
  Kindlasti tuleks enne telefonijaama ostu selgeks teha iga töökoha (allabonendi) iseärasused. Kui helistamisi on palju, peaks töökohale paigaldama süsteemitelefon, kui ei, siis piisab ka analoogtelefonist (nn tavatelefonist). Süsteemitelefonid tuleks osta koos vahendusjaamaga, sest nad on reeglina mõne kindla tootja jaama karakteristikaga kokku sobitatud ehk tootjakesksed telefonid ja poodidest neid üldjuhul ei leia.
  Süsteemitelefon võimaldab kõikide ISDN-standardile omaste teenuste kasutamist:
  - Kui teil on programmeeritud siseabonendi esindus (kolleeg, kellega on palju suhtlemist) süsteemitelefoni klahvi alla, võite sõltuvalt olukorrast ühe klahvivajutusega kas talle helistada, tema kõnedele vastata või temale mõeldud kõne endale noppida.
  - Helistaja numbrinäit.
  - Kolm virtuaalset kõnekanalit ühel telefonil: ühega toimub kõne, teine soovib minuga rääkida ehk koputab... Nüüd otsustan, keda ma eelistan (kuna ma näen sissehelistaja numbrit), kas panen esimese kõne ootele ja tegelen teisega. Samas saab ka teise sissehelistaja ootele jätta ja teha kolmandaga vahekõne (näiteks midagi täpsustada).
  - Jooksva kõne maksumuse ja kestuse näit.
  - Selektorside -- võimaldab süsteemitelefonide valjuhääldite kaudu otsida firma ruumidest töötajaid, edastada teateid, kutsuda kokku koosoleku jne.
  - Kõik funktsiooniklahvid on varustatud integreeritud valgusdioodidega, mis annavad märku aktiveeritud funktsioonidest. Helisemistugevuse ja meloodia reguleerimisega saab muuta «oma» telefoni helina kergelt äratuntavaks. Võimalik on täiendava adapteri lisamisega luua oma süsteemitelefoni kaudu täiendav, eraldi telefoninumbriga abonent.
  Töökohalt eemaldudes saab töötaja jätta sellest teate telefonile ja suunata oma kõned kellelegi teisele. Samuti võib jätta siseabonentidele tagasihelistamispalve või panna ennast kõnejärjekorda. Samamoodi on võimalik ka teistel süsteemitelefonide kasutajatel näha, millega kolleeg tegeleb. Teated: «Olen koosolekul kuni kl 14.00» või «Saabun puhkuselt 29.11» teevad teiste töötajate elu palju lihtsamaks. Mõned süsteemitelefonid on mobiilidest tuntud nn scroll-menüüga: edasi-tagasi-kinnitan klahvidega.
  Esmapilgul kallina tunduva vahendusjaama ja süsteemitelefonide kasutajad veenduvad üsna pea nende kasulikkuses. Rahaline kokkuhoid väljendub selles, et kõik telefonikõned saavad korralikult käsitletud.
  Autor: Ivo Mägi
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Jah, nüüd tuleb seljad kokku panna!
Riik hankijana peaks praeguses keerulises majanduskeskkonnas, kus kõikvõimalikku laadi turutõrked on igapäevane nähe, olema töö teostaja suhtes mõistlik ja paindlik, kirjutab Äripäev juhtkirjas. Liigne bürokraatia, nagu me juhtkirjades sageli meelde tuletame, ei tule ühelgi ajal kasuks, kriisis aga on selle mõju hukutav.
Riik hankijana peaks praeguses keerulises majanduskeskkonnas, kus kõikvõimalikku laadi turutõrked on igapäevane nähe, olema töö teostaja suhtes mõistlik ja paindlik, kirjutab Äripäev juhtkirjas. Liigne bürokraatia, nagu me juhtkirjades sageli meelde tuletame, ei tule ühelgi ajal kasuks, kriisis aga on selle mõju hukutav.
Tallinna börs alustas uut nädalat kukkumisega
Tallinna börs langes täna koos ülejäänud Euroopa turgudega. Enim kukkusid kodubörsil PRFoodsi, Silvano Fashion Groupi ja Ekspress Grupi aktsiad.
Tallinna börs langes täna koos ülejäänud Euroopa turgudega. Enim kukkusid kodubörsil PRFoodsi, Silvano Fashion Groupi ja Ekspress Grupi aktsiad.
Coop Panga tippjuht: usaldust tuleb treenida
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Raadiohommikus: Eesti suurim pank ja tööstuste kriisiplaanid
Teisipäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis räägime lisaks sõja mõjudele ka kasvavate intressimäärade ja kiire hinnatõusu tagajärgedest nii ettevõtetele kui tarbijatele.
Teisipäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis räägime lisaks sõja mõjudele ka kasvavate intressimäärade ja kiire hinnatõusu tagajärgedest nii ettevõtetele kui tarbijatele.
Viimse hetkeni ellujäämist lootnud ettevõte heitis hinge
13. reedel läks lõplikult pankrotti pika ajalooga Eesti ekspedeerimisfirma Mep Trans, mille omanik Denis Belov kõigest kaks nädalat tagasi ütles, et olukord pole veel täiesti lootusetu. „Võitleme,” ütles Belov siis.
13. reedel läks lõplikult pankrotti pika ajalooga Eesti ekspedeerimisfirma Mep Trans, mille omanik Denis Belov kõigest kaks nädalat tagasi ütles, et olukord pole veel täiesti lootusetu. „Võitleme,” ütles Belov siis.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.