Artikkel
 • Kuula
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Süsteemitelefonil rohkem võimalusi

  ISDN- (täisdigitaalne multiteenusvõrk) keskkonnas töötavate telefonivahendusjaamadega kaasnevad kindel ühenduse kvaliteet, kiirus, paindlikkus ja mitmete teenuste integreeritus (telefoni-, andmeside- ja multimeediateenused).
  Korralik ISDN-süsteem nõuab suurt investeeringut telefonivahendusjaama näol. See on arvutikorpuse-suurune kast, kuid sellest mitmeid kordi kallim. Tegelikult säästab täpselt vajadustele vastav vahendusjaam raha. Sellesse investeeritud raha teenib ennast tagasi juba kahe-kolme aastaga.
  Samuti pole vaja muretseda tuleviku pärast, sest korralikud vahendusjaamad on modulaarse arhitektuuriga -- seega saab abonentide mahtu ja tarkvaralisi võimalusi uuendada ning suurendada vastavalt vajadusele.
  Kindlasti tuleks enne telefonijaama ostu selgeks teha iga töökoha (allabonendi) iseärasused. Kui helistamisi on palju, peaks töökohale paigaldama süsteemitelefon, kui ei, siis piisab ka analoogtelefonist (nn tavatelefonist). Süsteemitelefonid tuleks osta koos vahendusjaamaga, sest nad on reeglina mõne kindla tootja jaama karakteristikaga kokku sobitatud ehk tootjakesksed telefonid ja poodidest neid üldjuhul ei leia.
  Süsteemitelefon võimaldab kõikide ISDN-standardile omaste teenuste kasutamist:
  - Kui teil on programmeeritud siseabonendi esindus (kolleeg, kellega on palju suhtlemist) süsteemitelefoni klahvi alla, võite sõltuvalt olukorrast ühe klahvivajutusega kas talle helistada, tema kõnedele vastata või temale mõeldud kõne endale noppida.
  - Helistaja numbrinäit.
  - Kolm virtuaalset kõnekanalit ühel telefonil: ühega toimub kõne, teine soovib minuga rääkida ehk koputab... Nüüd otsustan, keda ma eelistan (kuna ma näen sissehelistaja numbrit), kas panen esimese kõne ootele ja tegelen teisega. Samas saab ka teise sissehelistaja ootele jätta ja teha kolmandaga vahekõne (näiteks midagi täpsustada).
  - Jooksva kõne maksumuse ja kestuse näit.
  - Selektorside -- võimaldab süsteemitelefonide valjuhääldite kaudu otsida firma ruumidest töötajaid, edastada teateid, kutsuda kokku koosoleku jne.
  - Kõik funktsiooniklahvid on varustatud integreeritud valgusdioodidega, mis annavad märku aktiveeritud funktsioonidest. Helisemistugevuse ja meloodia reguleerimisega saab muuta «oma» telefoni helina kergelt äratuntavaks. Võimalik on täiendava adapteri lisamisega luua oma süsteemitelefoni kaudu täiendav, eraldi telefoninumbriga abonent.
  Töökohalt eemaldudes saab töötaja jätta sellest teate telefonile ja suunata oma kõned kellelegi teisele. Samuti võib jätta siseabonentidele tagasihelistamispalve või panna ennast kõnejärjekorda. Samamoodi on võimalik ka teistel süsteemitelefonide kasutajatel näha, millega kolleeg tegeleb. Teated: «Olen koosolekul kuni kl 14.00» või «Saabun puhkuselt 29.11» teevad teiste töötajate elu palju lihtsamaks. Mõned süsteemitelefonid on mobiilidest tuntud nn scroll-menüüga: edasi-tagasi-kinnitan klahvidega.
  Esmapilgul kallina tunduva vahendusjaama ja süsteemitelefonide kasutajad veenduvad üsna pea nende kasulikkuses. Rahaline kokkuhoid väljendub selles, et kõik telefonikõned saavad korralikult käsitletud.
  Autor: Ivo Mägi
 • Hetkel kuum
Tööstusjuht: ärme imetle jätkusuutlikkuse probleemi, teeme sellest konkurentsieelise
Jätkusuutlikkusest on arenenud justkui ümberjutustamise äri, kus igaüks räägib nii, nagu tema sellest aru saab. Jätkusuutlikust tegevusest peaks aga saama konkurentsieelis, mitte takistuste rada ja majanduslik viletsus, kirjutab ettevõtja ja Neulari juht Ilo Rannu Äripäeva teemaveebis Tööstusuudised.
Jätkusuutlikkusest on arenenud justkui ümberjutustamise äri, kus igaüks räägib nii, nagu tema sellest aru saab. Jätkusuutlikust tegevusest peaks aga saama konkurentsieelis, mitte takistuste rada ja majanduslik viletsus, kirjutab ettevõtja ja Neulari juht Ilo Rannu Äripäeva teemaveebis Tööstusuudised.
USA aktsiad alustasid uut nädalat rekordite lähedal
Kõik kolm peamist USA aktsiaindeksit – Nasdaqi liitindeks, Dow Jonesi tööstuskeskmine indeks ja S&P 500 indeks – sulgus esmaspäeval rekordkõrgete tasemete läheduses.
Kõik kolm peamist USA aktsiaindeksit – Nasdaqi liitindeks, Dow Jonesi tööstuskeskmine indeks ja S&P 500 indeks – sulgus esmaspäeval rekordkõrgete tasemete läheduses.
Articles republished from the Financial Times
Reaalajas börsiinfo
Aastaaruande esitamine saab olla lihtne ehk rakendus, mis muudab mikroettevõtjate elu
Paljud väikeettevõtted on hädas majandusaasta aruande koostamisega. Tänavu aasta alguses kustutati äriregistrist koguni 23 000 ettevõtet, kellel oli pikem aruande esitamise võlgnevus. Väikefirmade valupunkti aitab leevendada tööriist nimega minuaastaaruanne.ee.
Paljud väikeettevõtted on hädas majandusaasta aruande koostamisega. Tänavu aasta alguses kustutati äriregistrist koguni 23 000 ettevõtet, kellel oli pikem aruande esitamise võlgnevus. Väikefirmade valupunkti aitab leevendada tööriist nimega minuaastaaruanne.ee.
Gasellid
Kiiresti kasvavate firmade liikumist toetavad:
Gaselli KongressAJ TootedFinora BankGBC Team | Salesforce
Uusi turge vallutava Eesti firma toodet jäljendavad nii hiinlased kui britid
Pärnumaal toodetud kännupuurid viisid masinatööstuse Dipperfox Euroopa kõige kiiremini kasvavate ettevõtete etteotsa, kuid ainulaadse toote menu sütitab jäljendajaid Hiinast kuni Ühendkuningriigini.
Pärnumaal toodetud kännupuurid viisid masinatööstuse Dipperfox Euroopa kõige kiiremini kasvavate ettevõtete etteotsa, kuid ainulaadse toote menu sütitab jäljendajaid Hiinast kuni Ühendkuningriigini.
Kunman asus juhtima oma suures kahjumis joogiveefirmat
Pudelivee tootja Haage Joogid langes eelmisel aastal 1,9 miljoni euro suurusesse miinusesse ning firma juhatusse jäi vaid selle ainus omanik Vello Kunman.
Pudelivee tootja Haage Joogid langes eelmisel aastal 1,9 miljoni euro suurusesse miinusesse ning firma juhatusse jäi vaid selle ainus omanik Vello Kunman.
Modera juht: elektriautobuumil on pidurid peal
Hoolimata rohepöördest on elektriautode nõudlus oodatust madalam ning Euroopa regulaatorid on hiinlaste lõksus, kirjutab automüügi tarkvaraettevõtte Modera tegevjuht Raido Toonekurg.
Hoolimata rohepöördest on elektriautode nõudlus oodatust madalam ning Euroopa regulaatorid on hiinlaste lõksus, kirjutab automüügi tarkvaraettevõtte Modera tegevjuht Raido Toonekurg.
Modera juht: elektriautobuumil on pidurid peal
Hoolimata rohepöördest on elektriautode nõudlus oodatust madalam ning Euroopa regulaatorid on hiinlaste lõksus, kirjutab automüügi tarkvaraettevõtte Modera tegevjuht Raido Toonekurg.
Hoolimata rohepöördest on elektriautode nõudlus oodatust madalam ning Euroopa regulaatorid on hiinlaste lõksus, kirjutab automüügi tarkvaraettevõtte Modera tegevjuht Raido Toonekurg.
Google paneb Soome datakeskusesse veel ühe miljardi
Veebigigant Google laiendab Soomes asuvat veebikeskust, Haminasse tuleb juurde sadakond töökohta ja investeeringu suurus jääb miljardi euro ringi.
Veebigigant Google laiendab Soomes asuvat veebikeskust, Haminasse tuleb juurde sadakond töökohta ja investeeringu suurus jääb miljardi euro ringi.
Kuidas ehitada kriisikindlat ettevõtet: Infortari põhimõtted “Kui Infortari läksin, küsiti, kas lähen pensionile”
Tallinki ja Eesti Gaasi omanik ning lisaks kinnisvaras tegutsev börsiettevõte Infortar on end teadlikult ehitanud firmaks, mis kriiside ajal mitte ei kannata, vaid leiab uusi võimalusi ja kasvab.
Tallinki ja Eesti Gaasi omanik ning lisaks kinnisvaras tegutsev börsiettevõte Infortar on end teadlikult ehitanud firmaks, mis kriiside ajal mitte ei kannata, vaid leiab uusi võimalusi ja kasvab.