ÄP fototoimetus • 2. detsember 1999 kell 22:00

Maailma rikkaim jalgpalliklubi

1997.--98. a hooajal ulatusid klubi sissetulekud ligi 2,2 miljardile Eesti kroonile, kirjutab jalgpallileht Four Four Two viitega audiitorfirmale Deloitte & Touche. See on 20 protsenti kõrgem kui teisel kohal oleval Madridi Realil.

Esimese 20 rikkama klubi hulka pole mahtunud ühtegi klubi väljastpoolt Euroopat. Samas on seal esindatud üheksa Briti saarte klubi. Esimese kümne hulgas on neli inglise klubi.

1997.--98. a hooaeg on viimane, mille osas on andmed maailma suurimate klubide kohta olemas. Ent sel aastal ei võitnud Manchester United ühtegi suuremat tiitlit. Viimasel hooajal tuldi aga nii Inglise meistriks kui karikavõitjaks ja võideti seejärel Euroopa meistrite liiga.

Nii arvatakse, et kogutulud peaksid olema kasvanud vähemalt 111 miljonile naelsterlingile ehk 2,7 miljardile Eesti kroonile.

Siiski võivad klubi liidrikohta ohustada kontinendi võistkonnad tänu tulusatele televisiooniülekannete lepingutele. 1997.--98. sai Manchester United televisioonilepingutest ligi 400 miljonit krooni. Kuid kolm juhtivat Itaalia klubi Juventus, Milan ja Inter on sõlminud individuaalse TV-lepingu, mis võib igaühele neist sisse tuua ligikaudu 855 miljonit krooni aastas.

Autor: ÄP

Hetkel kuum