14. detsember 1999 kell 22:00

Kõned interneti kaudu

Saksa firma CTI LABS on toonud turule CoolSwitch/IP4 telefoni gateway ehk seadme, mille abil saab telefonikõnesid edastada interneti kaudu.

Seade on mõeldud väikese ja keskmise suurusega firmadele, mille osakonnad paiknevad hajutatult. Interneti vahendusel tavalise telefoniga rääkides ei pea tasuma minutimaksu telefoniteenuse pakkujale ei kaugekõne eest ega välismaale helistades. Kõneleja jaoks ei erine see kõne tavalisest telefonikõnest. Seadme kasutamisel on peamine eeldus interneti püsiühenduse olemasolu. IP4 CoolSwitchi võib ühendada ka ISDN-telefonidega või telefonikeskjaamaga.

CoolSwitch teisendab inimkõne sobivale kujule ning suunab telefonivõrgu asemel internetti. Adressaadi leidmisel juhindub ta IP aadressist. IP suunajat on võimalik konfigureerida nii, et helistaja ei pea IP aadressi meelde jätma, vaid võib kasutada tavalist telefoninumbrit või määratud kolmekohalist numbrit. Interneti kaudu on lihtsam helistada inimestele, kellel on samuti IP telefon. Kuid helistada saab ka siis, kui teisel on vaid interneti püsiühendus ning programm NetMeeting vms.

Hetkel kuum