• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Virkus: ettevõtte tulumaks võiks olla Tallinna kohalik maks

  Ainus mõõdukas Tallinna linnavalitsuses Virkus rääkis eile, et pealinnas kui tõhusas ärikeskkonnas võiks kehtida 2% ettevõtte tulumaks.
  Kohalike maksude seadus võimaldab Tallinna ettevõtetele tulumaksu kehtestamist. Kohalike valimiste eel lubasid nii Mõõdukad, Isamaaliit kui ka Reformierakond, et Tallinnas kohalikke makse ei suurendata ega uusi ei kehtestata.
  Virkus aga ei välistanud uue kohaliku maksu kehtestamist ega ka kinnisvaramaksu, mille tema erakond on riigikogus välja pakkunud.
  Ka isamaaliitlasest linnapea Jüri Mõis suhtus kinnisvaramaksu võimalusse pooldavalt. Ta ütles, et kinnisvaraomanikud on see ühiskonnaklass, kelle maksukoormus võib olla suurem, et katta vaesemate vajadused.
  Riigikogu Mõõdukate fraktsioon käis teisipäeval välja juriidilistele isikutele kinnisvaramaksu kehtestamise idee, mis tasakaalustaks ettevõtete tulumaksu kaotamist. Mõõdukad märkisid, et Tallinna ettevõtete investeeringute vabastamine tulumaksust võib kaasa tuua ebavõrdsuse kasvu.
  Peaminister Mart Laari sõnul võiks sotsiaalse tasakaalu huvides Mõõdukate pakutud kinnisvaramaksu kaaluda. Mõõdukad edastasid kirja Isamaaliidu ja Reformierakonna esindajatele esmaspäeval, kui pooled saavutasid konsensuse tulumaksuseaduse muutmises uuel aastal vastavalt Mõõdukate nõudmistele.
  Ettevõtete investeeringute vabastamine tulumaksust alates 1. jaanuarist on valitsuskoalitsiooni poolt mitmel korral kokku lepitud eesmärk. Tulumaksureform oli Reformierakonna põhiline valimislubadus.
  Autor: BNS
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Hästi sihitud piirangud, aga viirus lendas juba radarist välja
Niisuguseid koroonameetmeid, nagu nüüd välja kuulutati, läks vaja juba enne valimispäeva, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Niisuguseid koroonameetmeid, nagu nüüd välja kuulutati, läks vaja juba enne valimispäeva, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Börs: tugevad tulemused aitasid Dow päevasisese rekordini
S&P 500 ja Dow Jonesi indeksid lõpetasid kolmapäeva tõusuga, Dow jõudis ka uue päevasisese rekordini, sest börsifirmade tulemused on olnud oodatust paremad, vahendab Reuters.
S&P 500 ja Dow Jonesi indeksid lõpetasid kolmapäeva tõusuga, Dow jõudis ka uue päevasisese rekordini, sest börsifirmade tulemused on olnud oodatust paremad, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: kuidas täpselt Enefit Greeni aktsiaga rikastuda?
Raadiohommik keskendub neljapäeval Tallinna börsil kauplemist alustavale Enefit Greenile ja eile IPOst teatanud Hepsorile ning avalikustab Eesti aasta auto finalistid.
Raadiohommik keskendub neljapäeval Tallinna börsil kauplemist alustavale Enefit Greenile ja eile IPOst teatanud Hepsorile ning avalikustab Eesti aasta auto finalistid.
Iirimaale pagemine Oliver Kruudat Eestis pankrotist ei päästnud
Tartu maakohus kuulutas täna välja Eesti Olümpiakomitee täitevkomitee liikme, kunagise suurärimehe Oliver Kruuda pankroti, kuigi Iirimaa kõrgem kohus oli juba suvel Kruuda püsivalt maksejõuetuks kuulutanud.
Tartu maakohus kuulutas täna välja Eesti Olümpiakomitee täitevkomitee liikme, kunagise suurärimehe Oliver Kruuda pankroti, kuigi Iirimaa kõrgem kohus oli juba suvel Kruuda püsivalt maksejõuetuks kuulutanud.