ÄP fototoimetus • 21. detsember 1999 kell 22:00

Liikluskindlustuse kallinemine on otsustatud

Kõige enam, kuni 12 protsenti, tõusevad hinnad suurema kahjusagedusega piirkondades, nagu Tallinn, Pärnu ja Viljandi.

Valitsuse pressiteenistus teatas, et 2000. a liikluskindlustuse tariifides on ette nähtud, et seltsi kõik tegevuskulud kaetakse teenustasudest ja nende määr jäetakse erinevalt praegusest seltsi enda otsustada. Senise fikseeritud 34 krooni asemel kehtestati liikluskindlustuse teenustasu piirmääraks 225 krooni.

Valitsuse pressiesindaja Priit Põiklik ütles, et see süsteem muudab liikluskindlustuse müügi paindlikumaks ning seltside edu määrab turg. «Seltsid hakkavad pigem võistlema selle nimel, kes suudab väiksema teenustasuga liikluskindlustust pakkuda,» lausus ta.

Valitsuse määruse alusel suurendatakse liikluskindlustuse kahjuhüvitiste piirmäärasid varakahju korral 750 000 kroonilt 1 200 000 kroonile ja isikukahju korral 3 mln kroonilt 4,5 mln kroonile.

Autor: ÄP

Hetkel kuum