• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  «Sakslased» vallutasid Soome

  Selle aasta kümne kuuga on Soomes esmaregistreeritud autodest konkurentsitult teistest üle Saksa päritolu Opel, Volkswagen ja Ford, mis on Soome Autoalase Teabetalitusvõrgu andmetel suurendanud oma läbimüüki võrreldes möödunud aasta sama ajaga kuni kolmandiku võrra. Suurenenud on ka BMW ja Mercedese müük, ainsa «sakslasena» on müüginumber kahanenud Audil.
  Seevastu on nii mulluse turuliidri Toyota, kui ka mitme teise «jaapanlase» läbimüük langenud. Miinusmärgi peavad oma müüginumbri ette märkima nii Mazda, Mitsubishi kui Honda müüjad.
  Siiski pole põhjanaabrite automüüjatel põhjust nurisemiseks. Võrreldes möödunud aasta kümne kuuga on sõiduautode müük kasvanud seal ligi 12%. Kui mullu registreeriti kümne kuuga Soomes esmakordselt 108 441 sõiduautot, siis 1999. aastal 121 258 ehk 12 817 sõiduautot rohkem. Seega on Soomes ainuüksi automüügi kasv ligi kaks korda suurem kui Eestis sõiduautode kogumüük.
  Mis puutub soomlaste autosoosingusse, siis ka see on muutunud. 1998. aasta esimese kümne kuu müügitabelis hoidsid kindlalt esikohta Toyota Avensis ja Toyota Corolla. Kolmandal kohal oli Opel Vectra ja alles neljandal Opel Astra. Tänavu on kohad vahetunud -- esikohal Opel Astra uustulnuka Ford Focuse ees, Avensis ja Corolla on kolmandal ja neljandal kohal.
  Suur erinevus meie ja Soome autoturu vahel on seegi, et seal ei müüda ühtegi uut Korea päritolu autot. Samuti mahuvad seal uute autode esikümnesse Fiat, Citroen, Renault, Volvo jt mis Eestis müügiedetabelite tippu naljalt ei satu.
  Autor: ÄP
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Agris Adamberg: tubakaaktsiisiga saaks tervisekahjusid vähendada
Aktsiisipoliitika võiks ümber teha nii, et vähem kahjulikud tooted maksustatakse väiksema aktsiisiga, kirjutab alternatiivsete tubakatoodete aktsiisi mõju uurinud Agris Adamberg.
Aktsiisipoliitika võiks ümber teha nii, et vähem kahjulikud tooted maksustatakse väiksema aktsiisiga, kirjutab alternatiivsete tubakatoodete aktsiisi mõju uurinud Agris Adamberg.
Nasdaq Tallinn jätkas languskursil
Nasdaq Tallinn langes täna pool protsenti, tirides kaasa ka Balti koondindeksi Baltic Benchmark.
Nasdaq Tallinn langes täna pool protsenti, tirides kaasa ka Balti koondindeksi Baltic Benchmark.
Parima juhi valem: rüsele omanikuga, murra stereotüüpi ja sütita kolleege Videod: kolme parima juhi töökaaslased räägivad suu puhtaks
Sel reedel selgub Pärnu Juhtimiskonverentsil 2022 Eesti parim tippjuht. Märtsi lõpus valis žürii finalistideks LHV juhi Madis Toomsalu, häirekeskuse juhi Kätlin Alvela ja Enefit Greeni juhi Aavo Kärmas.
Sel reedel selgub Pärnu Juhtimiskonverentsil 2022 Eesti parim tippjuht. Märtsi lõpus valis žürii finalistideks LHV juhi Madis Toomsalu, häirekeskuse juhi Kätlin Alvela ja Enefit Greeni juhi Aavo Kärmas.
Raadiohommik: Tartu kinnisvaraturust Londonisse loodava pangani
Äripäeva raadio neljapäevases hommikuprogrammis räägib LHV kõrge juht Erki Kilu alanud rahakaasamisest ja Suurbritanniasse panga tegemisest.
Äripäeva raadio neljapäevases hommikuprogrammis räägib LHV kõrge juht Erki Kilu alanud rahakaasamisest ja Suurbritanniasse panga tegemisest.
Kuidas Venemaa Ukrainas tehtu eest maksma panna
Kui USA rahandusminister Janet Yellen kohtub teisipäeval Brüsselis oma kolleegidega, on üheks suureks aruteluteemaks see, kuidas rahastada sõjast räsitud riiki. Kuigi otsene mure on Ukraina lühiajalise rahastamisvajaduse katmine, on ametnikud üha enam mures ka ülesehituse kulude pärast, mis ületavad pool triljonit eurot, kirjutab Financial Times.
Kui USA rahandusminister Janet Yellen kohtub teisipäeval Brüsselis oma kolleegidega, on üheks suureks aruteluteemaks see, kuidas rahastada sõjast räsitud riiki. Kuigi otsene mure on Ukraina lühiajalise rahastamisvajaduse katmine, on ametnikud üha enam mures ka ülesehituse kulude pärast, mis ületavad pool triljonit eurot, kirjutab Financial Times.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.