Ülo Toomsalu • 11. jaanuar 2000 kell 6:08

Laibavedu endisest kallim

Tallinn maksab alates sellest aastast OÜ Kristinile omasteta laiba sõidutamise eest eelmise aasta 200 krooni asemel 248 krooni, kirjutab Sõnumileht.

Möödunud aastal Tallinna tundmatuid laipu vedanud OÜ Kristin võitis ka selle aasta konkursi. Lepingu kohaselt maksab linn iga laiba vedamise eest 248 krooni.

OÜ Kristin on teinud lepingu ka kõigi Tallinna haiglate ja hooldekodudega, kust firma töötajad viivad surnud otse voodist või surnuruumist Mustamäe haigla või keskhaigla juures asuvasse morki.

Peale Tallinna ja Harjumaa valdade toob OÜ Kristin eelmisest aastast peale surnuid ära ka välismaalt, ütles firma juhatuse esimees Sven-Erik Nielsen. 'Põhiliselt oleme surnuid ära toonud Skandinaaviamaadest - Soomest, Rootsist ja Taanist, ent ka Saksamaalt.'

Välismaalt toob OÜ Kristin surnuid ära erilises vaakumkirstus, mida saab õhukindlalt sulgeda. Laiba vedamine Rootsist Eestisse läheb Nielseni sõnul maksma umbes 7000 krooni. Hind sõltub nii laevapiletite hindadest kui ka surnu asukohast.

OÜ Kristinil tuli möödunud aastal õnnetuspaikadelt ja avalikest kohtadest ära vedada 1037 laipa. Linn maksab kinni vaid nende surnute veo, kellel pole omakseid. Firmas töötab üle 40 inimese, surnuid veab kaks väike kaubikautot.

Hetkel kuum