Ülo Toomsalu • 12. jaanuar 2000 kell 5:51

TV1 programm muutub juba märtsis

Uue ülebaltilise teleketiga ühinenud TV1 programmi ülesehitus jääb tänavu samaks, küll uueneb juba mõne kuu pärast osa saateid ja importsarju, kirjutab Postimees.

TV1 juhtide sõnul kavatseb telejaam omasaateid igal juhul jätkata, ainult et nende tootmine peab muutuma senisest odavamaks. Millised saated konkreetselt alles jäävad, sellele TV1 programmidirektor Jüri Pihel ei osanud veel vastata.

TV1 juhatuse esimehe Rait Killandi sõnul on prioriteet number üks uudised. Kindel on ka see, et programmi jäävad alles liiklus- ja jalgpallisaade, arutluse all on veel kolme-nelja oma saate jätkamine. Ülesehituselt jääb TV1 programm samaks. 'Kui vaataja muutustest TV1-s ajalehtedest ei loeks, siis nad ilmselt neid ei märkakski,' lisas Killandi.

Läinud aasta lõpul ostis 49 protsenti TV1 aktsiatest Läti edukaim eratelekanal Latvijas Neatkariga Televizija (LNT), kes on sõlminud koostööleppe Poola edukaima erakanaliga Polsat, samuti Polsatile kuuluva Leedu telekanaliga Baltijos TV. Polsat-Baltijos TV-LNT-TV1 kannavad üle ka 2002. aasta jalgpalli maailmameistrivõistlused.

Läti telekanali LNT omanik ja juht Andrejs Ekis ei välistanud võimalust, et Polsat ostab peatselt kogu keti, ent kuupäevadest ta veel ei rääkinud. Esialgu investeerib keti rajamisse üks Hollandi investeerimispank. Kõige tähtsamaks ja pakilisemaks ülesandeks peab Ekis TV1 vaadatavuse kahekordistamist.

Hetkel kuum