Toomas Truuverk • 27. jaanuar 2000 kell 12:46

Aktsiate hinnad liikusid erisuunaliselt, tööstussektor huvikeskmes

Tallinna börsil jätkus täna investorite huvi tööstussektori aktsiate vastu, samas liideraktsiate hinnad veidi langesid. ÄP indeks lõpetas päeva keskmise kauplemisaktiivsuse juures 0,38%ga plussis, 394,01 punktil.

Hommikul turu avanedes alustasid tugevalt ka liideraktsiad eesotsas Hansapangaga. Kuid nagu eilegi tekkis keskpäeval aktsiale tugev müügihuvi, millega kukutati Hansapanga aktsia 117 kroonile, kus ta ka sulgus.

Kerges miinuses sulgus ka Telekomi aktsia ? -0,22%, 112,5 kroonile. Londonis liigub aktsia hetkel 112,33 kroonil ja pole eile õhtuse sulgemistasemega võrreldes muutunud.

Väga tugevalt liikusid täna tööstussektori aktsiad, kerkides keskmiselt 0,87% võrra. Teiste aktsiate kohati kümnetesse protsentidesse ulatunud päevatõusu tõmbasid keskmise tõusu arvestuses tagasi Rakvere LK 7,8%ne ja XXL.EE 8,3%ne kukkumine. Huvi tööstussektori vastu tõstis ilmselt Hansabank Marketsi eile avaldatud turuülevaade, milles anti ostusoovitus mitmele juhtivale tööstusaktsiale, nagu Norma, Viisnurk, Baltika, Saku õlletehas.

Hetkel kuum