Ülo Toomsalu • 4. veebruar 2000 kell 6:23

Lastekasseti üllitaja jättis näitlejad rahata

'Mul on kibedus hinges,' tunnistab nukunäitleja Henrik Toompere, kui räägib ETV lastelavastuste helikassetist, videost ja CDst, kirjutab Õhtuleht. 'Kuulsin raadiost reklaame. Mõtlesin, et keegi võtab ka minuga ühendust. Nad müüvad ju minu loomingut. Aga ei midagi!' ohkab autoritasuta jäetud näitleja.

Möödunud aasta lõpul jõudsid poodidesse heli- ja videokassett ning CD 'Kõige suuremad sõbrad', kuhu on kogutud ETV lastelavastuste laulude paremik. Laste lemmiklaule esitavad Postikana, Leopold, Hunt Kriimsilm, Buratino, Tipp ja Täpp, Mõmmi jt.

Tegelaskujudele omal ajal nii hääle kui liikumise andnud näitlejad pole oma kunagi tehtud töö uusehituse eest seni pennigi saanud. 'Mullu tundub, et keegi paneb lihtsalt raha taskusse - on enda arvates leidnud hea teenimisvõimaluse, ja esinejad ei saa jälle midagi,' on Raivo lärvi nördinud.

'Loomulikult väärivad esinejad oma tasu,' on 'Kõige suuremate sõprade' projekti juht Ernst Tael nõus. 'Aga esinejaid on nii palju - kassetil on üle 50 laulu. Puhtfüüsiliselt ei jõuakski nendega ühendust võtta, ja see summa oleks ka nii väike,' lisab ta.

Lastekasseti üllitamine olevat ennast juba praegu ETV-le ära tasunud.

Hetkel kuum