Raimo Ülavere • 7. veebruar 2000 kell 9:00

Ford annab igale töötajale koduarvuti ja ühendab internetti

Maailma suuruselt teine autotootja Ford kavatseb jagada oma 350 000-le töötajale arvuti ning ühendada kõik töötajad viiedollarilise kuutasu (80 krooni) eest internetti, kirjutab Postimees.

Kõik Fordi töötajad saavad arvuti koos kuvari, värviprinteri ning piiramatu internetiühenduse ajaga, mida võivad kasutada oma isiklikes huvides. USAs tuleb töötajal internetiühenduse eest maksta viis dollarit kuus, teistes riikides on tasud erinevad.

Arvutite jagamine ja internetivõimaluse lubamine on Fordi uus internetistrateegia, selgitas Fordi president Jac Nasser. Arvutite jagamine algab tänavu teises kvartalis ning kestab kaksteist kuud. Arvuti saavad ka Volvo ning Jaguari töötajad. Kolmandiku ulatuses Fordile kuuluv Mazda ei ole programmis osalemist veel otsustanud.

Ehkki arvutite maksumus on suur, saab Ford ka päris palju tagasi. Näiteks saavad ettevõtte töötajad harida ennast ettevõtte vastavatelt veebikülgedelt töövälisel ajal. Samuti annab see põhjuse kõikidel arvuti saanud inimestel arvutit tundma õppida, isegi kui nad saadavad vaid elektronkirju, surfavad võrgus ning mängivad. Fordi loogika on, et mida paremini on sul tehnoloogia kättesaadav, seda rohkem sa seda õpid ja kasutad. Samuti annab see Fordile eelise jõuda esimese traditsioonilise tootmisettevõttena internetti.

Hetkel kuum