Toomas Truuverk • 8. veebruar 2000 kell 15:10

Mart Laar: Keskpanga funktsioonide muutmine on paratamatu

?Ma lugesin ka Jüri Mõisa intervjuud ja tema avaldus ei olnud päris selline, et Eesti Pank tuleks ära kaotada,? kommenteeris peaminister Mart Laar oma erakonnakaaslase Tallinna linnapea Jüri Mõisa avaldust, et Eesti ei vaja keskpanka ning praegused Eesti Panga töötajad on kasulikum rakendada erasektoris.

?On selge, et Eesti Panga funktsioonid ja staatus vaadatakse eurotsooniga liitumisel üle, sest keskpanga funktsioonid muutuvad. See on möödapääsmatu ja seda mõistab ka Eesti Pank,? lisas Laar.

Rahandusministri ja Eesti Panga ekspresidendi Siim Kallase sõnul ei ole keskpanga kaotamine reaalne. ?Seda ei ole tehtud üheski eurotsooni riigis, sest ka pärast euro kasutusele võtmist jääb kohalikule keskpangale rida funktsioone, mida tuleb täita,? lausus Kallas. Tema sõnul on aga seoses euro käibele tulekuga riigi keskpanga staatuse ja ülesannete üle käiv diskussioon loomulik ning see käib ka Euroopas.

Hetkel kuum