Silva Männik • 16. veebruar 2000 kell 9:22

Mati Feldmann: Kõrgemad pangareitingud odavdavad välisraha

Kommentaar Ühispanga ja Hansapanga paranenud reitingutele. Rahvusvahelise reitinguagentuuri Thomson Financial BankWatch otsus tõsta nii Hansapanga kui Ühispanga riigisisest reitingut tasemele A/B näitab meie kommertspankade usaldusväärsuse kasvu, ütles Äripäeva analüütik Mati Feldmann. Ehkki tegemist on Eestisse sissepoole suunatud reitinguga, võib see soodustada ka väljapoole suunatud reitingute tõstmist, mis on kohapealsest mõjust olulisemgi.

Eesti turg on hoiuste ja laenude osas momendil jagatud, ent välisraha odavnemine aitaks märgatavalt suurendada pankade kasumlikkust. Peale Thomson Financial BankWatchi on kommertspankadele reitinguid omistanud veel näiteks Fitch IBCA, Standard Poors ja Moody"s.

Hetkel kuum