Kadi Heinsalu • 22. veebruar 2000 kell 14:33

Ümarlaud otsib lahendusi praamiliikluse tõhustamiseks

Täna kogunes esmakordselt koalitsioonierakondade Riigikogu liikmete ümarlaud, mille teede- ja sideminister Toivo Jürgenson kutsus kokku, et arutada Lääne-Eesti saarte ja mandri vahelise parvlaevaliikluse korraldamise ja doteerimise küsimusi, teatas teede- ja sideministeeriumi pressiteenistus.

Ümarlaual osalesid Teede- ja sideminister Toivo Jürgenson, Regionaalminister Toivo Asmer, Riigikogu liikmed Mart Nutt, Vambo Kaal, Meelis Atonen ja Kalev Kotkas ning Hiiumaa endine maavanem Tiit Laja.

Ümarlauas otsustati, et selleks aastaks kehtestatud hinnapoliitikat ei muudeta ning ümarlaua töö eesmärgiks on leida optimaalseim majanduslikult ning regionaalpoliitiliselt põhjendatud dotatsioonisüsteem järgmisel aastal ja hilisemas perspektiivis.

Leiti, et aasta alguses on reisijate arv suurenenud praktiliselt kõigis reisijagruppides. Ülesköetud diskussioon praamipileti hinnatõusu ümber on suuresti tingitud sellest, et veebruarikuu on periood, kus Saaremaa Laevakompanii alles käivitab soodustustesüsteemi, ehk siis vanad soodustused enam ei kehti ja uued veel ei kehti. Seetõttu võib olukord tarbijale tunduda segane ja piletihinnad kõrged. Uus soodustustesüsteem rakendub täies ulatuses 1. märtsist.

Riigikogu liikmete ümarlaud tuleb uuesti kokku 14. märtsil, et jätkata võimalike tulevikuvariantide arutelu.

Hetkel kuum