Ülo Toomsalu • 7. märts 2000 kell 6:14

Vennad Voitkad saavad passid

Üle kolmeteistkümne aasta metsas redutanud Ülo ja Aivar Voitka saavad endale Eesti Vabariigi passid, sellekohane taotlus esitatakse kodakondsus- ja migratsiooniametile, kirjutab Sõnumileht.

'Eile sai fotograafiga arestikambris käidud,' ütles Aivar Voitka kaitsja Mart Sikut, kelle kinnitusel on vennaste passid tegemisel. 'Seni nad Eesti Vabariigi kodanike kirjas pole olnud, neil oli vaid punapass.'

Eile käis Voitkade juures hambaarst ning samas võeti vereproovid, rääkis Viljandi politsei ülemkomissar Urmas Lindmäe Sõnumilehele. Reedel külastas poegi nende ema Helju.

Voitkad on üle vaadanud ka perearst, kes aga keeldus nende tervisliku seisundi kohta infot jagamast. 'See on saladus ja pealegi võivad sellised andmed minu patsientidele kahju tuua,' seletas ta. Siiski märkis Sikut, et Voitkade tervisega midagi hullu ei tohiks lahti olla.

Hetkel kuum