Ülo Toomsalu • 8. märts 2000 kell 5:55

Uurija kuulab täna Bergmanni üle

Uurijad kuulavad täna hommikul üle Tartus kinnipeetud ERA Panga omaniku Andres Bergmanni, juhatuse liikmed Jaak Kiikeri ning Peep Akkeli, mille järel on võimalik nende vahi alla võtmine ERA Panga juhtide suhtes algatatud kriminaalasjas, kirjutab Eesti Päevaleht.

Eile hommikul kell pool kaheksa alanud politseioperatsiooni käigus otsiti läbi kõigi ERA Panga endiste juhatuse liikmete elukohad, ainsana jäi puutumata praeguseni pangas töötava infotehnoloogia osakonna juhataja Mart Kallaste kodu.

ERA Panga omanik Andres Bergmann peeti kinni talle varem kuulunud elumajas Tartus Jaama tänaval, kus kriminaalpolitsei uurijaid toetas eriüksus K.

ERA Panga Tallinna regiooni direktor Raivo Link ütles eile õhtul, et tema kodust Tallinnas Meriväljal otsisid politseinikud dokumente, mis võisid puudutada ERA Panka. Linki kriminaalpolitsei kinni ei pidanud. 'Politseiuurijad viisid kaasa paar aegunud maksekorraldust 1998. aastast ja visiitkaardid koos visiitkaartide hoidjaga,' rääkis Link. 'Kehtiva laenulepingu ERA Pangaga suutsin jätta endale, põhjendades seda sellega, et selle dokumendi saavad nad kätte ka ERA Panga pankrotihalduri Urmas Trossi käest.'

Hetkel kuum