Raimo Ülavere • 15. märts 2000 kell 6:06

Alexela tahab hakata tasu võtma tankimise alustamise pealt

Alexela Oil tahab järgmisel nädalal kasutusele võtta mootorikütuse jaemüügil uue müüginipi, alandades oluliselt bensiiniliitri hinda, kuid rakendades samas tankimise alustamistasu. Konkurendid on selles suhtes kahtlevad, kirjutab tänane Äripäev.

'Keskmine tankimine on meil seitseteist liitrit,' tõi Alexela Oili peadirektor Heiti Hääl tankimise alustamise tasu kehtestamise põhjenduseks. Kui kütusepüstoli autopaaki asetamisel lööks arvuti kohe ette 11.80, nagu Alexelal plaanis, ja iga jooksev liiter oleks tavahinnast 70-80 sendi võrra odavam, võidaks 45 liitri tankija näiteks 22 krooni, tõi Hääl näite.

Alexela rakendab tankimise alustamise tasu esialgu katseliselt oma Videviku tänava tanklas, kus müüb ka piirituselisandiga bensiini. Olenevalt turuolukorrast võib ühelt liitrilt saadav allahindlus olla 70 senti kuni kroon.

Neste Eesti jaemüügijuht Artur Praun hindas idee väga uudseks. 'Kindlasti jälgime hoolega, kuidas see Alexela puhul toimib,' märkis ta, lisades, et praegu Nestel küll midagi taolist kavas ei ole. 'Loomulikult meeldiks meilegi, kui kliendid rohkem korraga ostaks, aga pideva bensiini hinna tõusu ja praeguse suhteliselt madala ostuvõime tingimustes on seda raske saavutada,' lausus ta.

Statoil Eesti peadirektor Epp Kiviaed tunnistas, et pole millestki sellisest varem kuulnud. Kiviaed ütles, et teda huvitab, kuidas kujuneb uue süsteemi juurutamisel Alexela baashind. Hind peab tema sõnul olema sama nii saja kui ühe liitri mootorikütuse ostjale. 'Või kavatsevad nad osast klientidest loobuda?' küsis ta.

Hetkel kuum