Ülo Toomsalu • 17. märts 2000 kell 6:00

Elekter kallineb vähemalt 10 sendi võrra

Kodutarbiuja hakkab pärast Narva Elektrijaamade erastamist USA energeetikakontsernile NRG Energy maksma tarbitud elektri eest umbes 10 senti kilovatt-tunni kohta rohkem, kirjutab Eesti Päevaleht.

'Narva elektrijaamad on vanad ning investeeringute vajaduse tõttu kerkib ka elektri tootmishind,' ütles NRG Energy Eesti esinduse direktor Hillar Lauri. Kui palju täpselt hind tõuseb, ei saa tema sõnul veel öelda.

Majandusministeeriumi andmetel kerkib kilovat-tunni tootjahind ligi 40 sendini seniselt 30 sendi tasemelt.

'Kui tootjahind tõuseb, kerkib kindlasti ka elektri hind kodutarbijale,' ütles Narva elektrivõrgu peadirektor Ahti Puur. 'Kui kõrgele hind täpselt tõuseb, sõltub juba sellest, kuidas reageerivad elektri vahendajad ning kas nad lisavad omalt poolt hinnale veel midagi.'

Hetkel kuum