Toomas Truuverk • 24. märts 2000 kell 8:06

Kauplemine Tallinna börsil jääb ka täna loiuks

Seni kuni kauplemine Tallinna börsil ei elavne, midagi väga positiivset turu liikumiste osas oodata ei ole. Eilne kergelt positiivne päev turgutab küll lootusi, kuid selgest tõususuunas liikumisest kindlasti rääkida ei saa. Investoritel puudub selge nägemus kuhu turg lähema kuu jooksul liikuda võiks ja seetõttu investeerima ei rutata.

Mitmel korral korratud tõde ? küsimus on investorite meelsuses. Kohalike investorite meelsuse määrab hetkel ootus välisinvestorite käitumise osas. Välisinvestorid ise aga on juhtivatel aktsiaturgudel toimuvast üles-alla pendeldamisest veidi häiritud ja suhtuvad arenevatele turgudele investeerimisse hetkel ettevaatlikult.

Lühiperioodi käsitluses võib Tallinna börsil täna tulla aga suhteliselt positiive päev, olles mõjutatud USA aktsiaturgude öisest tugevnemisest (Dow +2,3% ja Nasdaq +1,6%) ning eilsest meie piirkonna ühel mõjuvõimsamal aktsiaturul, Venemaa kauplemissüsteemis üllatavalt elavas kauplemises toimunud 4,2%st tõusust.

Hetkel kuum