Inno Tähismaa • 31. märts 2000 kell 8:53

Soome streik ei mõjuta veel Kaubamaja, Stockmanni tegevust

Kolmapäeval alanud Soome autovedajate streik pole veel mõjutanud Tallinna kaubanduskeskuste tegevust, ütlesid firmade esindajad.

Soome kapitalil põhineva AS Stockmanni direktor Pentti Korhonen ütles, et toiduained ja muud esmatarbekaubad saab Stockmanni kaubamaja 100-protsendiliselt Eestist, mistõttu Soome streik pole Stockmanni äritegevust mõjutanud. Küll aga võib mõju avaldada siis, kui streik kestab pikemat aega.

Tallinna kaubamaja logistik Andres Leht ütles, et Kaubamajal on vajalik kaup tolliterminaalides olemas, mistõttu streik praegu kaubamaja ei mõjuta. Ta ütles, et mõju avaldub siis, kui streik jätkub ka järgmisel nädalal.

Autotransporditöötajate streik on Soomes halvanud bussi- ja autoveod, mistõttu kaubad ei liigu ja inimeste reisimine on häiritud. Paljudel inimestel on raskusi tööle pääsemisega. Rongidega reisib tavapärasemast rohkem inimesi.

Hetkel kuum