Kadi Heinsalu • 6. aprill 2000 kell 13:11

Q GSM pakub WAPis sadu uudiseid päevas

Täna oma WAP-teenust esitlenud Q GSM pakub mobiiltelefoni vahendusel internetiportaali Everyday.com eestikeelseid uudiseid, mida vahendatakse päeva jooksul mitusada.

Portaali Everyday.com haldava Tele 2 e-kommertsi osakonna direktor Andres Jõesaar ei osanud öelda, kui palju portaal päevas eestikeelseid uudiseid vahendab, kuid ütles, et see arv on paarisaja ümber. Q GSMi kliendist WAP-telefoni omanik saab oma telefoniga lugeda Everyday.com-i sise-, välis-, majandus-, spordi- jms uudiseid. Lisaks pakub Q GSM oma WAP-teenustena horoskoope, Q GSMi lühinumbreid ja infot mobiilside hinnapakettide kohta. Samuti viivad Q GSMi WAP-lehelt lingid BBC uudisteni ja Eesti Päevalehe ning Äripäeva Online-uudisteni.

Äripäev on jaanuarist Eestis esimene WAP-teenuste pakkuja. Q GSMi kommertsdirektori Olav Vilborni kinnitusel kasutab nende võrgus WAP-ühendust võimaldavat mobiiltelefoni Nokia 7110 umbes 50 inimest. Kogu Eestis arvatakse olevat alla 500 WAP-telefoni.

Seoses WAP-teenuse turuletulekuga alandas Q GSM ka oma andmesidekõne maksumust, see on nüüd 1.95 krooni minuti eest. Ka Eesti Mobiiltelefon teatas eile oma WAP-teenuste turuletoomisest aprillis, neil maksab data-ühenduse minut 2.49 krooni. Kõik suuremad mobiilitootjad on teatanud, et toovad tänavu turule mitmeid uusi WAP-telefone. Järgmise aasta lõpuks prognoositakse, et pooled maailma mobiiltelefonide omanikest kasutavad WAP-telefone.

Hetkel kuum