Inno Tähismaa • 10. aprill 2000 kell 10:00

Peaminister julgustas prantsuse ärimehi Eestisse investeerima

Prantsusmaal töövisiidil viibiv peaminister Mart Laar juhatas täna varahommikul Pariisis äriseminari, millest võtsid osa valitsusjuhti saatva Eesti äridelegatsiooni liikmed ja mitmed prantsuse juhtivad ettevõtjad, teatas valitsuse esindaja.

Seminari käigus tutvustas peaminister peaasjalikult Eesti majandusse investeerimise võimalusi. 24.-27. maini on Eestisse oodata kõrgetasemelist Prantsuse ettevõtjate delegatsiooni.

Prantsuse ettevõtjad huvitusid Eesti infrastruktuuriettevõtetesse investeerimise võimalustest. Peaminister ütles seminaril, et Eesti on suuresti huvitatud investeeringutest peamiselt munitsipaalomandis olevatesse sooja- ja veemajandusettevõtetesse.

Prantsuse ärimehed esitasid küsimusi ka Eesti proportsionaalse maksusüsteemi kohta, millest Eesti ettevõtjad seminaril ka prantslastele kõnelesid. Samuti tunti huvi valitsuse haldusreformi kava suhtes, mida tutvustades ütles peaminister, et selle peamine eesmärk on Eesti konkurentsivõime tugevdamine, haldussuutlikkuse oluline parandamine ning riigiaparaadi pööramine näoga inimeste poole.

Prantsuse poolt osales seminaril muuhulgas endine Euroopa Rekonstruktsiooni- ja Arengupanga (EBRD) president, praegune ühe Prantsuse suurema kommertspanga Banque National de Paris (BNP) Paribas nõunik Jacques de Larosiere, Pariisi Tööandjate Keskliidu president Remy Robinet-Duffo ja Prantsuse Kaubandus-Tööstuskoja delegatsioon eesotsas Pariisi osakonna presidendi Bernard Quinet`ga.

Peaministrit saatvasse Eesti äridelegatsiooni kuuluvad Urmas Kaarlep, Aadu Luukas, Jaanus Otsa, Toomas Luman ja Ago Remmelg.

Peaministril on täna Pariisis kohtumine ka Prantsusmaa peaministri Lionel Jospin"iga, samuti esineb Laar ettekandega Prantsusmaa rahvusvaheliste suhete instituudis (IFRI). Eesti valitsusjuhi Prantsusmaa-visiidi kavas on ka kohtumised OECD ja UNESCO peasekretäriga. Tagasi Eestisse saabub Laar teisipäeva pärastlõunal.

Hetkel kuum