14. aprill 2000 kell 12:48

Esmaspäeval avaneb Tallinn-Helsingi lennuliin kõigile soovijatele

Esmaspäeval külastab Eestit Soome transpordi- ja sideminister Olli-Pekka Heinonen, et muuta Eest-Soome lennunduslepingut, teatas teede- ja sideministeerium.

Heinonen vahetab visiidi käigus kirju, millega muudetakse Eesti-Soome lennunduslepingut ja mis sisuliselt tähendab, et kui seni võisid Tallinn-Helsinki liinil lennata vaid Finnair ja Estonian Air, siis edaspidi on turg avatud ka teistele soovijatele.

Ministrite kohtumisel käsitletakse Soome kogemusi Euroopa Liidu eesistuja maana, Eesti ja Soome vahelise merenduslepingu ettevalmistamist, jäätõrje ühist organiseerimist Läänemerel, tax free kaubandusega seonduvat, telekommunikatsiooni ja infotehnoloogia alast seadusandlust ning muid küsimusi.

Lisaks vahetavad Heinonen ja Jürgenson informatsiooni Eesti Telekomi ja Sonera tegevusest, Eesti, Läti ja Leedu transpordiministrite kohtumisest, Via Baltica arengust, Eesti Raudtee ja Edelaraudtee erastamisest jne.

Hetkel kuum