19. aprill 2000 kell 13:42

Eesti toiduainetööstus tõmbub koomale

Kuna Eesti toiduainetööstused ei suuda täita ELi nõudeid, väheneb nende arv ELiga liitudes rohkem kui poole võrra ja töö võib kaotada umbes 10 000 inimest, selgub PricewaterhouseCoopersi uurimusest Eesti toiduainetööstuste tulevikuväljavaadete kohta.

'Toodangu maht ei pruugigi oluliselt langeda, aga inimeste arv väheneb küll,' ütles Toiduainetööstuste liidu tegevdirektor Helve Remmel. 'Loodan siiski, et töö kaotavate inimeste arv on väiksem, umbes neljandik ehk.' Praegu on toiduainetööstusega seotud 23 000 inimest.

'Pessimistliku stsenaariumi järgi väheneb tööjõud toiduainetööstuses 60?80 protsenti, tõenäolisem aga on, et vähenemine on 40?50 protsenti,' ütles majandusministeeriumi tööstusosakonna peaspetsialist Tanel Tang. 'ELi nõuete rakendamisel säilib parimal juhul 100?150 piima-, liha- ja kalaettevõtet.' Praegu on neid ettevõtteid ligi 450.

Hetkel kuum