Inno Tähismaa • 28. aprill 2000 kell 13:13

Anatoli Paali poeg jäi isa mõrvas süüdi

Narva Elektrijaamade endise direktori Anatoli Paali poeg Aleksei jäi kolmapäeval Viru ringkonnakohtus oma isa mõrvamises süüdi ning kohus jättis talle määratud 10-aastase vanglakaristuse jõusse, kirjutab Põhjarannik.

Aleksei Paal (22) rääkis eile ringkonnakohtus nagu ka üle kahe kuu tagasi Narva linnakohtus, et tal pole mingit pistmist oma isa Anatoli Paali (44) mullu 28. Juunil toimunud tapmisega. Ta kinnitas taas, et puhtsüdamliku ülestunnistuse kirjutas politseiuurijate survel, kuna kartis, et vastasel juhul võidakse ta tappa.

Uue versioonina tõi Aleksei Paal välja selle, et raha, nii Eesti kroonid kui mitme välisriigi valuuta, mis politseinikud temalt läbiotsimise käigus leidsid, ei kuulunud mitte isale, vaid talle. Varem oli ta kohtus rääkinud, et rahakott koos rahaga oli isa jope taskus, mille ta 29. Juuni varahommikul pärast laiba leidmist korteris endale selga pani. Kohtuniku küsimusele, kust ta selle raha sai, vastas Paal, et teenis Venemaalt toodud CD-plaatide müügiga turul.

Aleksei Paali kaitsja Emma Kakosjan lausus Põhjarannikule, et kaebab otsuse kindlasti riigikohtusse edasi, sest tema on kaitsealuse süütuses veendunud.

Hetkel kuum