Inno Tähismaa • 3. mai 2000 kell 10:57

Mida arvate virtuaalsest Riigikogust (küber-valitsus)? (vastab Linnar Viik)

Küsimus: Mida arvate virtuaalsest Riigikogust (küber-valitsus)? (tuginedes ühele Postimehe artiklile)

Vastus:

Hei - hoiame ikka seadusandja ja täitevvõimu hetke veel lahus, ok ;-)

Riigikogu on oma praeguste infotehnoloogia lahenduste koha pealt maailma esirinnas. Mis ei tähenda, et kuhugile poleks areneda ;-)

Tehniline valmisolek muuta töö saalis paberivabaks on olemas, Riigikogu liikmete enesetäienduse valmisolekusse usun samuti. Kodukorra muutmine ja tehniliste täienduste heakskiit sõltub aga eelkõige Riigikogust enesest.

Valitsuse istungi paberivabaks muutmine on samuti tehniliselt teostatav ning kuna tegu on ka tunduvalt väiksema seltskonnaga, kel kõigil arvuti ja internet kapas, peaks minu arvates olema võimalik veel tänavu kinnitada mõni valitsuse otsus elektroonilise allkirjaga peaministri ja riigisekretäri poolt.

Hetkel kuum