5. mai 2000 kell 11:04

Konkurentsiamet kontrollis ettevõtjaid

Tallinna Hinna- ja Konkurentsiameti töötajad kontrollisid aprillis 86 kaubandus-, toitlustus- ja teenindusettevõtja tööd. Rikkumisi avastati neist 36 ehk 42% kontrollitud ettevõtjal. Rahatrahve määrati 28 korral, kokku 11 960 krooni.

Kõige rohkem, 13 korral registreeriti mittenõuetekohaselt vormistatud või saateleheta ja kvaliteeti tõendavate dokumentideta kaupade müüki, 11 korral teeninduseeskirja nõuete rikkumisi ning kauplemisloata teenindamist, eestikeelse kasutamisjuhendita või eestikeelse teabeta kaupade müüki aga 9 korral.

7 korral registreeriti taatlemata kaale ning mittenõuetekohaselt märgistatud või märgistamata kaupade müüki, 6 korral realiseerimisaja ületanud toidukaupade müüki ja kauplemisloata kauplemist. Alkohoolsete jookide müügieeskirjade rikkumist esines 5 korral.

Hinna ja Konkurentsiameti poole pöördus aprillis elamumajanduse, kaubanduse ja teenindusega seotud küsimustes 45 kodanikku.

Hetkel kuum